DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Underhållning

Den här tiden har jag hur mycket som helst att titta på från min altan. Många bevingade blir lite personliga då man ser dom ofta, vissa känner man igen år från år.

Pilfinkarna har min baksida som sitt sommarboende, ser dom aldrig på vintern, då bor dom tydligen någon annanstans. Det verkar bli nya kullar lite då och då.

Måzart, vår tama mås, han återkommer ju varje år. Han kan stå på garagetaket i långa stunder, så det är bäst att stretcha ben o vingar så dom inte stelnar till.   Oftast får han något att äta. Han låter aldrig utan han står bara där så han stör ju ingen. Förutom att jag kan känna mig lite psykad då jag försöker mig på en bok i hammocken.

Skatorna kan vara lite jobbiga här på baksidan, men den här som numera heter Enben kan man ju inte låta bli att tycka synd om. Den var väldigt smutsig en dag och såg väldigt hängig ut, fick då se att den förlorat ett ben, då har man ju inte hjärta att skrämma iväg den. 

Herr och fru domherre är trogna varandra, dom gör det mesta tillsammans.

Kurran kommer nog en sväng varje dag. Men häromdagen gick det lite för långt då sambon hörde något som lät på parketten i rummet, då kommer hon gående ända borta i hallen. 

En dag fick jag en överraskning då stenknäcken dök upp. Inte varje år jag ser den. Väldigt skygg, men några bilder har jag fått .

Pappa grönfink med en av sina ungar.

Mycket kiv om maten

Kul i poolen har dom emellanåt. Får nog skaffa en trampolin så dom slipper stå på varandra .

Avslutar med lite modevisning.

Ha en skön söndag ! 

  // Ing-Marie

Postat 2019-06-30 10:19 | Läst 1131 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Ny kompis

Förra veckan fick jag en ny kompis, Fröken ekorre. Hon har underhållit mig en hel del nu. Första dagen jag såg henne så smög jag försiktigt ut, men det hade jag inte behövt. Hon är fullständigt orädd, kommer nästan för nära när jag lägger mig ner för att få en låg vinkel. Vet inte om det är samma som var här förra året,  hon verkar väldigt van med människor.

Hon  måste nog försöka få på sig ett par sommarbyxor snart, fortfarande vinterklädsel på den nedre delen, tröjan har hon däremot fixat i sommarmaterial. 

Efter regnet.

Det har nog blivit onödigt många bilder på henne, men det går ju inte att låta bli :-) 

  // Ing-Marie

Postat 2019-06-25 20:33 | Läst 1061 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Flaxherrar m.fl

Efter en ovanligt lugn vinter vid matningen med ovanligt lite fåglar så är det desto mera fart nu. Maten försvinner i en rasande fart. Domherrar som annars flyger bara jag öppnar altandörren bryr sig inte ett dugg när jag närmar mig dom. Så nu har jag suttit där ute några eftermiddagar och försökt få till lite flaxbilder. Gör inte så stora ansträngningar ( som att sätta upp stativet t.ex. ) utan jag sätter mig en stund då och då och försöker med handhållet. 

Grått o ruskigt vissa dagar så det blir högt Iso ibland. Gråsparvar ser jag aldrig här övrig tid på året, men just vid den här tiden kommer dom alltid.

Grönfinksungarna är med och lär sig hur man äter ur en matare, men jag har ännu inte sett några pilfinksungar, men dom kommer nog vilken dag som helst.

Nästan alla flaxar och bråkar om plats utom dom på sista bilden, dom lallar runt och tar spillet som blir över.

Så här kommer ett gäng blandade bilder från veckan som var.

Ingen höjdarkvalitet då många är beskuren, mest för att jag zoomar ut för att överhuvud taget få med dom i bild :-) . Skall försöka lite mer seriöst någon dag med stativ och helst en icke regnig fm så jag får lite ljus på dom.

  // Ing-Marie

Postat 2019-06-01 22:18 | Läst 1060 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera