DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blandat bevingat

Tycker jag tar det rätt lugnt med fotandet nu för tiden. Men trots det så blir det ändå lite bilder då och då. 

Var till Bergs kvarn igen för att spana efter kungsfiskaren. Rogivande att sitta där och kolla på dom få fåglar som håller till där. En ensam storskrakehona, tidigare har hon hängt ihop med ett andpar som finns där men nu tydde hon sig till två knippojkar i stället. Stundtals såg det ut som att dom tyckte hon var lite jobbig, men hon gav inte upp, följde dom mest hela tiden.

Har sett en ensam svan där tidigare men det fanns visst en partner, den kom och visade sig denna dag.

Den lille kungsfiskaren brydde sig inte om att det var två stora svanar just vid fiskestället.

Hemmavid så fick jag se hur det rörde sig i enarna här bakom, då var det björktrastar som fick nöja sig med enbär då rönnbären tagit slut.

Dagen efter så kom det ett gäng sidensvansar, och vilken tur dom hade. Helt plötsligt så fanns det rönnbär i min lilla tall.

Var till Gysinge en sväng, men där var det inte så mycket att fota, endast en strömstare fastnade på bild..........hoppas ni ser den :-) 

När nationalfågeln kommer på besök och poserar så måste den ju fotas. 

Gråsiskorna hade fest på alkottar här i lillskogen.

Trevlig kväll på er !

// Ing-Marie

Postat 2022-02-26 17:10 | Läst 823 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Norrsken i Sandviken

Sist det var norrsken så var jag inte beredd, då var jag ut med soporna runt midnatt och upptäckte det gröna på himlen. Den gången fick jag nöja mig med att ta några bilder från husknuten.

Länk till denna blogg här.

 Jag gick ut med kompostsoporna - Fotosidan 

Nu i torsdags så var jag bättre förberedd. Endast några få moln på himlen, rimlig tid - jag åkte hemifrån runt 18.30, -2 grader och vindstilla. Månljust så ingen ficklampa behövdes. Det var lite svagt grönt när jag kom fram men efterhand så blev det riktigt spännande stundtals. 24 - 70 satt på min Z6. Hade nästan önskat lite mera vidvinkel då det sprakade till över stora ytor samtidigt. Runt kl 21 var det mesta över så då gav jag upp. Var glad över att man inte behövde åka ut senare då väckningen ljuder rätt tidigt på morgonen här.

Så här kommer några bilder i ordningsföljd av vad som visade sig.

Hoppas det händer igen, under rätt förhållanden, så spännande !

// Ing-Marie

Postat 2022-02-12 15:05 | Läst 1771 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Kungsfiskare i vintermiljö

Det var rätt många år sedan jag fotade en kungsfiskare. Den senaste tiden har man sett en bara några mil  härifrån. Gjorde ett besök där för 1½ vecka sedan.

Ingen blå juvel ville visa sig, men en ensam storskrake och strömstaren underhöll mig lite då och då.

I fredags hade jag möjlighet att ta ledigt halva dagen, vackert väder så jag bestämde mig för att göra ett besök där igen. Då kom en blå pil farandes förbi i full fart, men  hann med och se vart den satte sig. Annars hade det varit svårt att upptäcka den. 

Lite kurragömma 

Den kom lite närmare men allt går ju så fort och man blir ju lite darrig på handen så lite skärpa saknas men det skall inte vara lätt.

Avslutade turen med kaffe och semla

// Ing-Marie

Postat 2022-02-01 20:04 | Läst 1487 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera