DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Äppelmarknad

Var till Högbo på Äppelutställning. Fantastiskt vad sorter det finns och dom visades upp i en fin miljö på gamla herrgården.


Text hämtad från sandvikens hemsida.
"Det är tack vare pomolog Sylve Rolandssons stora passion för äpplen som det nu anläggs en fruktträdgård vid Gamla Herrgården. Förutom en allé med 16  Malmbergs Gylling planteras 17 andra Gästrikesorter av äpplen och päron. Sylve är en av de personer som under jubileumsåret får möjlighet att förverkliga sin dröm.

En dröm går i uppfyllelse. Någonstans har jag länge velat samla alla de gamla "Gästrikesorterna" och rädda dem till eftervärlden. En plats där alla kan se och ta del av dem. Vad vore väl lämpligare än att göra det i den gamla bruksträdgården i Högbo bruk i Sandviken, som är välbesökt och ligger geografiskt "mitt i Gästrikland"? Och vad vore väl då lämpligare än att göra det under det år då Sandviken fyller 150 år, säger Sylve Rolandsson. Presentation av den blivande äppelträdgården sker i samband med den stora utställningen med över 400 olika äppelsorter. Gästriklands landskapsäpple "Malmbergs Gylling" är dessutom det äpple som doftar mest och godast av alla äpplen jag känner"

Dagen tripp, i morgon lovar dom dimma och kanske lite sol. Kanske man orkar upp i tid.

Go´kväll !

  // Ing-Marie

Postat 2012-09-29 22:35 | Läst 3772 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Trodde jag drömde.

Det blir mycket snack om vädret, men är det så konstigt egentligen ? Speciellt när man älskar att vara ute i naturen och fota. Gärna med lite "bling"

Efter arbetsveckan slut så slumrade jag i soffan. Men vaknade till av att min fyrbenta "ryggvärmare" hoppade ner. Och när jag slår upp ögonen se ser jag den blå himlen. Det var säkert det hon också såg, hon vill ut och ligga i solen. Är det verkligen sant, efter en evighet med gråväder.

Bråttom, bråttom, ut till en av mina små skogsdungar. Så jag njöt, regndroppar på strån och buskar, solens strålar var magiska. Så njutbart det var. Tiden är knapp och man har inte lång stund på sig. Det är nog detta som är charmen, att vissa perioder så finns det inte så många tillfällen då allt stämmer.

Några bilder av den hög jag lyckades samla på mig. En hel del abstrakt, tycker det är spännande den här tiden då det börjar spraka av färger.

 Kanske finns det ett litet hopp i dag också. Snart blir det en sväng till Högbo, där det är "Äppelmarknad" i dag.

Hoppas ni får en trevlig helg !

 

  // Ing-Marie

Postat 2012-09-29 12:39 | Läst 3185 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Smått och gott från veckan som var.

Det finns alltid någonting att fota bara lusten finns där. Kanske inte i dag då, regnet öser ner utanför. Men veckan har bjudit på mycket vackert väder så man ska väl inte klaga.

Idag är det verkligen läge att ta tag i sådant man måste göra inomhus. Men det är ju så mycket roligare att sitta vid datorn och pyssla med bilder.

Lite blandat från veckan som var.

På lördagkväll var vi ner på stan en sväng, gatufoto ? Nää, det är nog inte min grej utan jag lade i stället märke till några vackra löv.

Hundpromenad.

Där efter vägen var det en vacker buske med Berberis.

Hemmavid, där växer Kärleksörten....

Och grannen har fina Flox med små prinsesskronor i.

Min vän ligger på altanen på bästa utkiksplats för att kolla vad jag sysslar med.

I "min" lilla skog finns det lite smått och gott nu. En liten svamp blev här förevigad.

Den lilla Rönnen blir nog också stor så småningom.

Liten test med nya Sigma 300 2,8 blev det också.

I går kväll blev himlen så vacker, ut och fångade det som fanns i närheten på altanen.

 Önskar er alla en trevlig helg !

   // Ing-Marie

Postat 2012-09-22 14:21 | Läst 3068 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Skulle ju inte...

.....fota i dag. Regnet vräkte ner på em. Bra tänkte jag, då får jag lite gjort. Är ju helt frälst i septemberljuset så när solen lyser på em. går det bara inte att låta bli att ta kameran med ut en sväng. Var ner på stan och uträttade lite ärenden, på väg hem började solen skina på allt regn. Underbart fototillfälle var min enda tanke. Hem och hämta kameran, ut här hemma, hann ju inte åka iväg, det går fort nu. Och solen försvinner bakom träden här runt halv sju. Hittade lite Ormbunkar som fångade mitt intresse, fick höja iso´t med jämna mellanrum för mörkret kom krypande fortare än jag anat.

Det där som jag skulle göra, det får vänta tills i morgon. För man måste ju kolla igenom bilderna också, nyfiken som man är. Och nu är det snart kväller.

Några av bilderna kommer här.

Första bilden  blev jag lite överraskad av när jag fick upp den på skärmen. Sökte skärpa på Ormbunksbladet men det kom med en liten spindel med sitt nät också, den såg jag inte vid fototillfället.

Ha en fortsatt trevlig kväll !

  // Ing-Marie

 

Postat 2012-09-18 21:03 | Läst 3094 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vem behöver gym ?

Inte vi som bär omkring på fotoutrustning i naturen i alla fall. Och skall fånga än det ena och än det andra i alla möjliga vinklar från alla håll och kanter. Nacken borde vara färdigstretchad vid det här laget, men visst känns det ibland när man ligger där på backen och försöker fånga "det där". I går körde jag lårmuskler. Vilket jag inte blev varse om förrän jag påbörjade stigen hemåt.

Tog mig en tur till bäcken för första ggn. den här säsongen. Lagomt ljus, ingen direkt sol på vattnet. Och stativet var nog glad att äntligen få göra någon nytta, det brukar ju för det mesta få ligga kvar i bilen. Så kul det var, mycket vatten och skönt svagt  ljus så inget filter behövdes. Jagade utsnitt med stativet på "halvhöjd" vilket gjord att jag stod knäböj den mesta tiden. Tittade på klockan och jag hade varit borta i ca tre timmar. Då tyckte jag att det fick räcka för den här ggn. När jag skulle klafsa tillbaka till bilen i storstövlar genom leriga åkrar så började benen skaka. Riktigt otäckt, kunde knappt trampa ned kopplingen när jag väl kommit i bilen, tur att man inte hade långt hem.

Men nu så, en dag senare.  Efter en hel del spring i trappor hemma och trappor på jobbet så börjar dom mjukna upp. Många tycker träning är tråkigt, men det gäller bara att hitta sin grej, då får man det alldeles gratis.

På andra sidan bäcken lyste kantarellerna gula, men dom fick vara i fred den här gången.

Bäckatrollet brukar visa sig i olika skepnader, så även denna gång. Tycker han ser lite sur ut !

Det dröjer nog inte länge förrän jag är där igen. Kanske får jag de värsta hockeylåren till slut.

Ha de´bra alla där ute !

   //  Ing-Marie

Postat 2012-09-06 16:53 | Läst 3540 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera