DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Då var det min tur...

....att komma med lite vitsippsbilder.

Har inte kollat bloggarna så noga den senaste tiden så jag vet inte hur flödet med vårblommor har varit.

Trodde jag skulle få se ett hav av blått, men av någon anledning så var det vitt i år. Kan dom blå redan ha blommat över, i så fall har det gått väldigt fort. Visst fanns det några lite här och där men jag har aldrig sett speciellt mycket vitsippor här förut. Naturens liv är lite speciellt i år.

Nåväl, jag fick i alla fall fota lite blommor. Här kommer några av bilderna. Alla fotade med 70-200 mm

Här kom den lilla flygmyran med.

    //   Ing-Marie

Postat 2018-04-29 19:03 | Läst 2322 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ensam på slottet

Det var dags för årets första besök vid Hjälstaviken och som vanligt så är det boende på Ekolsunds slott som gäller. Denna gång kunde inte Lena K vara med så jag åkte själv. Men det där med helt ensam stämmer ju inte, det finns ju några som bor där permanent i lägenheter. Och när man är vid reservatet så träffar man på natur och fågelintresserade människor som man växlar några ord med så ensam är det sista man känner sig.

( mobilbild )

Utsikt ner till Reservatet från slottet.

Åkte ner på fred.morgon. Dom varma kläderna fick ligga kvar i bilen för det blev den hittills varmaste dagen i år. Undrar om fåglarna blev chockade över värmen som kom så att dom låg och tryckte någonstans. För sånt klent fågelliv som det var nu har jag aldrig upplevt när jag varit där tidigare. En man som varit där varje dag denna vecka sa att det varit fart tidigare i veckan så han kunde inte heller förstå varför det var så lugnt. 

Visst fanns det fåglar men så mycket annat som är vackert också, blommorna i Parnassen börjar visa sig.

Bofinken Knut ser fundersam ut

En äggtjuv har lämnat spår

Kärrhöken

Mycket vatten var det

En hungrig fiskgjuse

Vackra molnformationer på kvällningen 

( Mobilbild,, lite dålig upplösning )

Lörd.morgon åkte jag till fågeltornet, då var det lite mera fart.

Fasantuppen var vaken och ropade på en partner

En lärka, väl kamouflerad i morgonsolen

Sånglärka

Ängspiplärka

Vråken flög rätt lågt över slottsparken

I helgen började inspelningen av Biggest loser VIP. Endast "Hollywoodfrun" Gunilla Persson är avslöjad att delta. En annan av deltagarna kom och frågade mig om jag tillhörde teamet då jag  gick där med kameran på axeln, vill inte avslöja vem det var men kan lägga in en bakifrånbild :-) 

Det var allt för denna gång. Inte mycket fåglar som sagt men jag gillar detta ställe, så rofyllt och avkopplande. Så vid Kr.him.helgen så är det dags igen. Lena vill ju också ner så det är klart jag hänger på :-) 

  //  Ing-Marie

Postat 2018-04-22 10:20 | Läst 2327 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Bakslag

I måndags blev det ett bakslag, det kom en hel del snö på em. De här stackarna blev nog minst lika besviken som vi människor.

Men på tisdagen så kom den första rödhaken på besök, då kändes det genast lite bättre.

Massor med bofinkar och koltrastar kom det också, mest hanar, har bara sett en hona, så nu får dom det jobbigt. Den enes sång överröstar den andre.

Och skatan är med överallt som vanligt

Satt på altanen och fotade svansarna när jag hörde någon bakom knuten, trodde det var en granne men det var bocken som kom för att kolla läget. 

Så här ser det ut i trädet när frukten är slut.

Det hjälpte inte att jag sade åt dom på skarpen att nu får ni inte vara med i nån mer blogg, det har jag lovat läsarna. Men envisa och bråkiga som dom är så smög dom sig in i alla fall ! 

  // Ing-Marie

 

Postat 2018-04-14 12:14 | Läst 2098 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Första för i år och troligtvis det sista för säsongen.

Äntligen var det dags att testa lite norrskensfoto, det har varit dåligt med tillfällen tidigare i år. Men i veckan så bestämde jag mig för att göra ett försök då det var stjärnklart. Visst blev det lite grönt men när klockan blev 23.30 gav jag upp även om det fanns en chans att det skulle bli starkare senare. Men har man en klocka som ringer 5.30 på morgonen så kan man ju inte stanna ute hur länge som helst.

Tycker det är svårt att få till det bra, men får väl skylla på att det är för få övningstillfällen. 

Trevlig helg !

  // Ing-Marie

Postat 2018-04-13 18:27 | Läst 1913 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

"Livet på en pinne" Ett sista inlägg.....

......med sidensvansar.

Det har ju blivit en del bloggar och bilder på dessa nu. Men i helgen var det rena rama invasionen här, tror det var slutrycket innan avfärd norrut. Och då går det ju inte att låta bli att gå ut med kameran. Blev nästan lite stressad ibland. Tittade jag ut och frukten var slut så satt dom där på kala pinnar och nästan psykade mig. Så det var bara att fylla på mest hela tiden. Så nu kommer det en hel radda bilder från helgen. Kanske lite tjatigt men svårt att välja därför blev det så många.

Ingen text mer så vill ni kan ni förstora på en gång :-) 

Sista bilden visar att "skall det in skall det ut" 

  // Ing-Marie 

Postat 2018-04-10 20:05 | Läst 2133 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 Nästa