DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Man behöver inte gå över ån efter vatten

I lördags ringde klockan 4.00, vi skulle iväg till ett rätt säkert ställe för att äntligen få se och förhoppningsvis få någon bild på blåhaken. ( När vi var vid Flatruet i somras så fick vi ju aldrig se den.) Vi skulle vara där innan solen gick upp, det var störst chans då sade dom som har koll........ Pyttsan, inte såg vi någon blåhake. Efter ca två timmar i snålblåst gav vi upp, kallt var det också. Är det så här det känns att frysa, så länge sedan nu. Ha, den jobbiga värmen har nästan nyss försvunnit och nu gnäller man över att det är kallt. Men är man "beroende" av vädret i.o.m. sin hobby så måste man ju få gnälla lite :-) 

Aningen besvikna åkte vi därifrån.

I söndag em. åkte jag till golfbanan hemma i stan, någon hade obsat två blåhakar där. Men ni vet väl hur stor en golfbana är och det kändes som att leta en nål i höstack. Men jag åkte mest dit för att titta på gulärlorna ( intalade jag mig ) som det verkligen vimlade av där. Efter en skaplig promenad så zoomar jag in en fågel på en gren, ser något blått, var det verkligen blått ? eller inbillade jag mig ? På med läsglasen, jaa, det var en blåhake !  Bilden var bara sudd men att den var blå det såg jag. Stannade där ett bra tag och det blev en hel del bilder. Det var minst två, en rätt så blå men den var rätt skygg så det blev inte många bilder på den. Men årsungen såg jag flera gånger men den har ju inte mycket till blått på sitt bröst. Tyvärr så ville dom inte så gärna visa sina vackra bröst utan vände mest rumpan till. Men vad gjorde det, jag har i alla fall fått se denna vackra fågel !

I går blev det ännu en sväng dit, Lena K. ville ju också se dom så det var bara att hoppas på att dom var kvar, och det var dom. 4 timmar stod vi där och trodde det gått ca två. Tiden går fort när man har kul :-) Så det blev ännu ett gäng bilder, ingen "drömbild" denna gång heller men nöjda var vi nog ändå. Det gäller att passa på, dom är ju bara på en snabb genomresa. 

Så här kommer bilder från dagarna två. 

Dom sprang ofta omkring på marken

Fotade myggen. Såg fågeln först när jag fick upp bilden på skärmen

Dessa grenar, alltid skall dom vara i vägen.

Här fick den sällskap av en liten sångare.

Arga leken 

Gott om mat 

Klicka upp bilderna för bästa format.

( PS. Lena var dit i dag och då var dom inte kvar, inte vad hon såg i alla fall  ) 

Första inlägget sedan förändringen av bloggsidan, aningen krångligt men det kanske blir lättare när man gjort det några ggr.

  // Ing-Marie

  

Postat 2018-08-28 20:13 | Läst 1544 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Forsärlorna vid Högbo Qvarn

"Lovade" ju Jan E. att visa några bilder på forsärlorna. Dom kan man finna vid qvarnen i Högbo. Där finns en servering där dom har fina möbler ute på den lilla udden. Och tyvärr så måste dom låsa en grind vid den lilla bron så att ingen klåfingrig kommer och drar iväg med bord och stolar. 

Det gör att jag har svårt att få till några riktigt bra bilder då jag inte kommer ut på udden, för det är ju morgnar och kvällar jag vill fota och då är ju grinden tyvärr låst. Men var där en kväll då dom hade öppet lite längre och tjejen som plockade undan låste grinden det sista hon gjorde så jag skulle få lite tid på mig. Men jag gillar ju miljöbilder och man ser ju dom ändå, det beror alldeles på vart dom behagar att sätta sig. Så några bilder har det blivit. Skall ta stövlar nästa gång, kanske kan jag vada ut, har inte kollar djupet.

Vackra är dom i alla fall med sitt gula bröst och ständigt vippande på stjärten.

  // Ing-Marie

Postat 2018-08-22 15:42 | Läst 1395 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Den igenväxta ängen

I morse gjorde jag ett besök vid stället som jag kallar för ängen, ( fast det är egentligen ingen äng. Men det måste ju heta något när jag skall döpa mina mappar och det låter ju klart bättre än att skriva "stället mitt emot värmeverket" ) En plats där jag fotat många av mina bilder genom åren.

Jag började min tur i Högbo i morse, hade önskat lite dimma men det var dåligt med det, och jag blev  även lite senare än vad jag hade tänkt. Det där med att kliva upp tidigt är ju inget man har tränat på under semestern. Där uppe blev det mest forsärlor på bild. Dom kommer kanske i ett inlägg senare.

Så här kommer några bilder från den sk. ängen.

Klicka upp bilderna för bästa format.

Den sista bilden fick bli svartvit då jag inte fick till färgerna med den blågröna tallen i förgrunden

  // Ing-Marie

Postat 2018-08-18 22:14 | Läst 3289 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Dom små bevingades paradis

Det måste väl ändå vara vid bolltistlarna. Tyvärr så blommade dom över alldeles för fort i år. Såg att förra året så började dom blomma vid samma tidpunkt som dom blommade över i år.

Men några humlebilder hann jag med innan allt var över.

För många år sedan försökte jag ju utrota dessa bolltistlar, men det var väl för väl att jag inte lyckades med det.

  // Ing-Marie

Postat 2018-08-12 09:39 | Läst 1742 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

I min lilla djungel

En aning överdriven titel där. Djungeln är ett gäng överblommade bolltistlar som ser alldeles för bedrövliga ut nu men så bra att fota igenom. Tycker det nästan blir lite djungelkänsla ibland över bilderna.  

Inga rariteter, mest pilfinkar och talgoxar som rör sig där, men jag har inte så stora krav. Skönt att sätta sig där på en pall när man kommer hem från jobbet, det är avkoppling för mig. 

// Ing-Marie

Postat 2018-08-08 22:08 | Läst 1481 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera