DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Stall Janssson-Molin

Brorsans grabb Kristofer och hans sambo Felicia driver Stall Jansson-Molin. Dom har rätt många hästar i träning, vet inte exakt just nu.  Felicia är även en duktig kusk.

Jag är väl ingen stor travfantast men när Felicia kör så sätter jag oftast en slant och i det stora hela så blir det nog på pluskontot, även om det nu bara rör sig om småpengar :-) 

En passande dag för foto när det snöade så fint.

Linslusen Toke vill gärna vara med på bild.

Dom har en fin körbana nere vid sjön, men denna dag var det träning på is som gällde. 

Grannen Conny med Aghata

På väg ut på sjön 

Felicia 

Nora som har sin lilla ponny fick nöja sig med käpphästen denna dag.

Krille med Balder

Krilles syster Emelie med Harry

Felicia på Jenta

Kul att fota detta, nästan synd att snövädret avtog.

Detta var den 8:e Januari

  // Ing-Marie

Postat 2022-01-29 11:50 | Läst 1371 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag gick ut med kompostsoporna

Vilken fin titel det blev nu :-) 

Fredag kväll, kl är 23.30 Gick ut med komposten, extra viktigt när man skalat räkor. Det blev en pratstund med en granne som också var ute i samma ärende. Jag såg något ljust på himlen, mindes att jag läst något om att det kunde bli norrsken. Men det är nog bara moln var första tanken.

Hämtade kameran och såg att det skiftade i grönt. In efter garagenycklarna för att hämta stativet som låg i bilen. Vantar och mössa på. Att ge sig iväg till någon vacker plats var inte att tänka på då jag intagit några glas vin till räkorna. Bara att ställa upp stativet bakom garaget, bland all belysning, men vad gör man. Hade tagit för lång tid att försöka gå upp i skogen för att hitta något ställe där det var lite mörkare.

Grannen frös så hon gick in, jag blev kvar där ute i en timme. Det var häftigt att kunna se det så bra hemmavid, jag har aldrig varit med om det. Grämer mig lite att jag inte hade bättre koll på att detta kunde ske så jag hade kunnat planera för det. Men jag får vara tacksam över att soporna skulle ut, annars hade jag missat det helt.

Vid den första bilden stod jag visst för nära belysningen. Brukar ju gilla bling och reflexer, men inte just här.

Dagen efter så var det norrskensbilder överallt. Många som hade fångat det i stora delar av landet. Att det var fredag gjorde ju sitt till.

// Ing-Marie

Postat 2022-01-16 14:26 | Läst 1489 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Årets första blogg

Då får det bli några bilder från Kungsberg. Var lite rastlös här i julledigheten. Tog kontakt med Sara på Wild Nordic, hon tyckte jag skulle komma och sitta en dag i gömslet där det  sommartid är en  vattenstation.

Just den morgon jag skulle åka dit varnade dom för ishalka, olyckor och tom. räddningsbilarna hade svårt att ta sig fram till en olycka på en väg i närheten. Så då var jag glad att det bara är en halvtimmes bilresa dit för mig ( även om det tog 40 min denna morgon ) 

I gömslet har dom vinterbonat lite med en kamin. Det har varit många besök med duvhök där så förhoppningen var att det skulle komma någon även denna dag. Nu blev det inte så, men jag hade en härlig dag där alldeles själv i gömslet. Solen kikade ner mellan träden små stunder. Utanför var det full fart på småfåglar, ekorrar, och nötskrikor hela dagen. Innan jag skulle packa ihop så kom gråspetten och poserade fint en stund. Även räven smög förbi ett par gånger, men långt där borta bakom träden så det blev inga bilder på den.

Ekorrarna var nog morgonpiggast av alla.

Inte alltid Kurre får vara i fokus

Finns det frön så finns det naturligtvis nötväckor

Dom glupska nötskrikorna tog sig faktiskt tid att sitta stilla några stunder emellanåt

Gråspetten skulle jag vilja döpa om, den borde ha ett annat namn med tanke på att dom är så vackra.

Det blir nog ett till besök dit om vädret stämmer någon ledig dag för det var väldigt rogivande att sitta där.

// Ing-Marie

Postat 2022-01-13 21:30 | Läst 1110 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera