DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Äntligen smått

Såg dom första andungarna i Högbo dag. Men dom försvann snabbt förbi så det blev inte så många bilder. Och det var förvånansvärt många som inte verkar ha någon kull. Så det var stort intresse för dessa ungar från andra änder, och mamman såg inte så glad ut över det.

Får väl upp någon em. och kolla läget igen.

Förstora gärna även om det inte blev någon höjdarkvalitet .

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2016-05-29 22:18 | Läst 1940 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Öland del 2

Del två från vår tripp till Öland. Här finns del 1:

 http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/oland-del-1.htm

Vädret var inte med oss på söndagen då vi åkte norrut. Regn, kallt och blåsigt. Vi bodde i en stuga som låg väldigt fint på Sonjas camping. Elementen gick för fullt när vi kom så det var varmt och skönt i stugan. Den vackra rödstjärten satt på altanen lite då och då men ingen chans till bild annat än lite suddisar genom fönstret. Vi tog bilen till stranden som låg alldeles i närheten men eftersom Lena har problem med sin fot och vädret inte var på topp så är det godkänt att åka bil såna gånger. I tallhäcken på vägen ner satt den lilla rödstjärten så fint. Jag stannade och höll andan och hann få en bild på den innan den snabbt stack sin kos. Glad över den bilden då jag gillar att ha lite blurrig omgivning.

I förra bloggen försökte jag mig på att skriva texten under bilderna, men det kändes för ovant så jag återgår till att skriva texten ovanför.

På måndagen åkte vi upp till norra udden. Det var kalla vindar uppe vid Långe Erik.

Insikt och utsikt.

Den här lilla flugsnapparen var lite rolig, den poserade både här och där. Det är samma fågel på alla bilderna här.

Fru rödstjärt

Byrums raukar

På kvällen åkte vi ner till stranden vid campingen, trodde vi skulle få solen i ryggen. Jag hade ju haft ett hopp om att få lite fina bilder på vadare som jag är lite svag för. Men ack vad vi bedrog oss, molnen kom och sabbade ljuset. Och jag har ju "bara" en DX kamera så det där med högt iso funkar inte alltid så bra. Men det var kul att titta på dom. Rätta mig gärna om jag skriver galet namn på någon fågel.

Törnsångaren satt i vassen på vägen ner.

Rödbena

Roskarl

Mosnäppa, roskarl

Drillsnäppa

Större strandpipare

Vilken måsfågel ?

Skal

Gravänder, visar denna bild för jag tycker den högra ser så läcker ut framifrån.

Mosnäppa

Stenskvätta

Utsikt mot Högby fyr

Sen blev det kväller.

Säga vad man vill men visst är Öland ett vackert ställe.

Go´kväll !

   //   Ing-Marie

Postat 2016-05-26 20:19 | Läst 2536 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Öland del 1

Fyra dygn på Öland med fågelentusiasten Lena K, då blir det en hel del koncentration på fåglar men hann även med en hel del annat. Kom ner på fredagkväll, lördagen började med härlig soldimma, men jag var aningen för sent ute eftersom man var lite trött efter resdagen.

En snabb tur runt vandrarhemmet  ( Birdnest, nära Ottenby är verkligen att rekommendera ) innan vi gav oss iväg mot Ottenby.

Utsikten från vandrarhemmets inglasade altan var inte fy skam i det vackra vädret.

På vägen ut till Ottenby fick man inte köra som man ville, där var dt både små och stora vakter som kollade på oss innan dom släppte oss vidare.

Jag fastnade vid brushanarna, dom var kul att titta på.

Många lustiga ställningar.

Stenskvättan poserade villigt på muren.

Trodde detta var en lövsångare, men fick höra att det var en grönsångare. Inte lätt det här :-)

Så kom dimman tillbaka, sikten blev sämre och fotandet var inte så lätt längre.

På em. ljusnade det igen. Orkidéer och gullvivor lyste på ängarna.

En tofsvipa i typisk Öländsk natur.

En hare på span.

På söndagmorgon innan vi skulle dra norrut så fick Lena telefon om att dom sett en aftonfalk ( som visst skall vara rätt ovanlig enligt dom som kan det här ) så då var det bara att ge sig iväg för att få en halvtaskig bild på den :-)

Sedan drog vi vidare till Norr ut där vi bodde i en stuga i två dygn.

Fortsättning följer.

Förstora gärna !

  //  Ing-Marie

Postat 2016-05-20 20:51 | Läst 2298 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hammockhäng i lugn o ro......trodde jag

Så kom den då äntligen, dagen det var dags att "bädda" hammocken. Någon vecka senare än förra året. Hammocken på altan är min favoritplats. I går var det premiär, härligt.

Lade mig tillrätta med en tidning ( och kameran ) direkt när jag kom hem från jobbet i dag. Då landar någon på lampan på garagetaket och lipar åt mig.

Varje år så är det ett måspar som bosätter sig på förskolans tak en bit bort. Nu har dom upptäckt min matning, men dom var visst mest ute efter vattnet som finns där i en bytta.

 Den ene var tuff och fortsatte sitt vid matnigen fast jag stod så nära, partnern satt på lampan på taket och skrek lite ängsligt. ( Ja, det var kanske det den gjorde, den lipade nog inte åt mig :-) ) Den vågade sig bara till fågelbadet som står en bit bort.

Sedan fick jag syn på ett fjärilspar som gjorde småfjärilar. Ingen bra bild på själva händelsen men fick en bild på dom när dom lyckliga flög iväg tillsammans.

Mitt grönfinkspar som kommer samma tid varje dag gjorde ett besök även i dag. ( tror i alla fall att det är samma par som återkommer )

Humlorna surrade. Så inte blev det mycket vila.

Sjåigt när man skall fånga allt på bild. Men det är ett kul sjåande och helt frivilligt. Härlig är det med alla vår o sommartecken !

Trevlig helg !

  // Ing-Marie

Postat 2016-05-04 22:21 | Läst 2250 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ny glugg

Ibland svänger det snabbt. Var lite sugen på ett nytt makro, men jag fotar ju inte så mycket med mitt gamla makro, skulle det bli mera om jag köpte ett nytt. Nä, tveksamheten kröp på mig.  Jag är ju svag för zoomar.  Mitt 70-200 har jag verkligen använt och varit nöjd med. Men det skulle ju vara kul med lite mera brännvidd. Vikten är viktig för mig, då jag gillar att traska runt med kameran på axeln. Stå still med ett stativ är inte det som händer så ofta.

Nikons 80-400 såg ju väldigt intressant ut, ung. samma vikt som 70-200. Kontaktade Cyberphoto om dom var intresserad av att köpa mitt Sigma 300 + 2 st. convertrar av mig.  Fick ett bra pris med tanke på vad jag gav för det för 4 år sedan. Så då var det bara att slå till.

Så helt plötsligt har jag ett 80-400 i ställt för ett nytt makro. Så det kan bli :-) Har hunnit testa det lite och hittills känns det väldigt spännande.

Så här kommer lite blandad kompott med den nya medlemmen i Nikonfamiljen.

Förstora !

Lite ovant ännu, men med lite mer samvaro så ska det nog bli bra.

Ha de gott !

  //  Ing-Marie

Postat 2016-05-02 21:05 | Läst 2087 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera