DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Första besöket hos strömstararna....

.......för i år, kan inte minnas att jag fotade några i vintras. Jag brukar åka till Forsbacka, ca en mil härifrån. Men några år på raken har dom släppt på så mycket vatten där vid dammluckorna så fåglarna har inte haft några stenar att dyka ifrån. Så jag blev glad att det var mindre vatten nu, men man vet ju inte hur länge det varar. Den första jag såg blev tydligen skrämd och flög upp i ett träd. Den satt länge där och tjurade. 

Jag fotade lite vatten med längre slutartider i väntan på att den skulle visa sig igen.

Där är den, även om den är svår att upptäcka.

Den poserade lite snabbt här och där. Helst vill man ju ha bilder med långa tider så att vattnet blir mjukt, men dom står ju inte stilla precis så det är svårt att få till något bra.

Jag står för det mesta på en smal gammal bro som haft någon funktion där på bruket. Men nu försökte jag smyga mig ner efter kanten vid vattnet. För det mesta så sticker dom direkt då. Men den här var väldigt orädd, den höll sig kvar så länge så det var jag som fick ge upp då det nästan började skymma. Till min glädje så fanns det lite löv kvar på träden så jag kunde få lite bilder med nåt i förgrunden, jag vill ju gärna ha det. 

Här kommer två liknade bilder med lite olika slutartider, den första 1/8 sek 

.. och denna 1/2 sek 

1/10 sek 

Blir nog flera besök där, så roliga att spana på.

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2020-10-24 20:06 | Läst 328 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Åter till Hjälstaviken

Kände för lite miljöombyte så det blev ett dygn, fred till lörd. vid Ekolsund och Hjälstaviken. Dom hade lovat 100% dimma på lördag morgon, trodde det skulle bli lite för dålig sikt men pallrade mig upp lite före solen. Gissa om jag blev förvånad när det snarare var 0% dimma. Hur kan dom ha så fel ? Men det var som det var. Vet att det har varit full fart på skäggmesarna där tidigare, men ville inte åka ner då, för jag hörde att det var jättemycket folk där under den tiden. Det var mycket ljud från dom även nu men lite svåra att upptäcka. Har väl massor med bilder från tidigare år, men det är ju alltid kul att få se dom. Några bilder på dom blev det.

Det var väldigt vackert i naturen på vägen ner, mörka moln i fond med solbelysta färggranna träd. Men det är svårt att stanna för att fånga något. Här var jag bara ut för att sträcka på mitt problemknä, passade på att ta en bild. 

Portalen vid parnassen brukar alltid bli förevigad.

Fina kossor efter långa spången.

Vass i första ljuset 

Här käkar dom frön på spången

Oftast var dom gömda i vassen. Svåra att få syn på då man inte har längden.

-" Om vi visar upp oss kanske hon tar en bild på oss också, och inte bara dom där skäggiga sakerna" 

Still en sekund

Mullig

Hästarna efter vägen ner till tornet

Och här hamnade en fasan med på bild, ser ni den ? ( jag såg den inte vid fototillfället ) 

Fågeln och hästen får bli en sista bild 

Gokväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2020-10-19 22:27 | Läst 444 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

En njutbar morgon

En tidig Augustimorgon var det enligt SMHI läge att ge sig ut på en tur. Upptäckte en ny väg där jag aldrig åkt tidigare. Det blev många stopp på den vägen. Är ju så svag för dimma/sol så jag var glad att dom hade rätt ang vädret denna gång. Det är ju inte alltid det stämmer .

Här kommer några  av bilderna.

Go kväll ! 

Postat 2020-10-14 22:20 | Läst 385 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Äntligen ett slut

Äntligen sitter jag här med en ny dator. Det blev inte riktigt som jag skrev sist ang. datorn utan det hände en del på vägen. ( ännu en gång ) Dom skulle ju bygga en ny dator åt mig, men så blev det inte, då skulle jag ha fått väntat till december. Det kändes inte rimligt så till slut så blev det godkänt att jag skulle få beställa en ny dator. Vilket jag gjorde och i dag kom den.

En OMEN Laptop 17-cb1014no - i7H

Nu känner jag mig nöjd och önskar att ingen skall behöva vara med om detta som drabbade mig under ca 4,5 månad.

( Föregående blogg ang. datorn   https://www.fotosidan.se/blogs/imse59/det-har-kants-som-en-vag.htm  )

Är det en fotoblogg så är det :-) , lägger in några bilder på ett gäng bergfinkar som flög i min väg häromdagen

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2020-10-12 19:57 | Läst 477 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Mycket kan hända på Ca 15 minuter

Tog en kort promenad efter jobbet i tisdags. Har spanat efter Karljohan under lång tid nu, men har inte sett en enda. Nu var det flera veckor sedan jag en ens har tittat efter dom. Men spanade lite extra där jag vet att dom kan växa, och så glad jag blev när jag plötsligt såg några. Detta tog ca 15 min från dörr till dörr. Satte mig på altanen för att rensa. Ett litet collage från mobilen. Nere i högra hörnet ser ni mängden just nu :-) 

Plötsligt så visar solen sig för första gången på länge och det blev så vackra färger. Lämnade svampen och gick in efter kameran, hann ta några bilder under den tid solen visade sig, max 15 minuter. Så det gäller att ta tillvara på de små stunderna. 

Plötsligt dök Hacke upp i sökaren bland alla löv, undrar vem som blev mest förvånad, han eller jag :-) 

I dag blir den ingen promenad. Möjligtvis att man skulle kunna gå ut på gräsmattan och ställa sig, i stället för att gå upp i duschen. Ja, så känns det just nu om man tittar ut. 

// Ing-Marie

Postat 2020-10-04 11:30 | Läst 382 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa