DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Chessie heter jag !

Nu tycker jag att det är på tiden att en av mattes bloggar får handla om mig ! Nu har hon bloggat en hel del och inte är det mycket man har fått vara med på bild. Jag som är så duktig på att posera ! I dag var jag med matte ut i skogen när hon  ( som vanligt ) skulle ut och fota. Hon gillar att fota mig i profil så därför lurar hon mig och och säger: Kommer där då ? Och då blir jag nyfiken och tittar åt det håll hon pekar, men inte kommer det någon, kanske en skata och det är väl i och för sig trevligt.

Jag gör allt för att få en go´bit, hoppar upp på alla stenar och stubbar jag ser. Det tränade jag på när jag var liten och varje gång jag gjorde det så fick jag godis. Det har jag fortsatt med, men det är inte alltid det går vägen. Så när matte fotar löv eller något annat trams då har jag letat på en sten att sitta på. Försöker vara så söt som möjligt så att hon skall se mig. Och ibland så lyckas det.

Får hon för sig att hon skall ut och fota macro som hon säger då får inte jag vara med alla gånger. Jag förstör säger hon, bara för att jag blir ju så nyfiken vad hon ser, så ibland händer det att nosen kommer åt det där glaset på hennes kamera och det gillar hon inte av någon anledning. Kliver på hennes små blommor och mossporer och gud vet vad det är som hon ser. Och så skymmer jag solen säger hon, helt plötsligt kan hennes motiv komma i skugga bara för att jag ställer mig framför ? Och vad skulle det spela för roll, det är ju jag som är solstrålen i hennes liv !

Nåväl, idag var jag nöjd ! En hel del bilder fick jag var med på, mycket godis och vara ute i solen är ju det bästa jag vet.

 

 

 Avslutningsvis så vart det ännu en bild då jag kommit hem och lagt mig tillrätta i soffan.

Sov gott  alla djurvänner !

Chessie  // Matte

Postat 2011-10-21 21:44 | Läst 3292 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Abstrakt sjö i Högbo

Tillbringade ännu en tidig morgon uppe i Högbo. Så vackra färger det speglade sig i vattnet. Blev på det abstrakta humöret ( Om man nu kan bli det :-)) En hel del dragare blev det.

Sedan övergick jag till det mer "ordentliga" fotandet men det blir inga bilder från det här i bloggen. Utan idag kör jag bara med det dessa.

Titta om ni har lust !

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev mycket fotande i helgen. Kanske måste låta kameran vila lite i veckan. Eller, kanske det blir någon liten em-tur.

Hoppas ni haft en skön helg  !

Ing-Marie

Postat 2011-10-16 19:39 | Läst 3248 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En vandring i solen

Hinner liksom inte med riktigt, har svårt att förstå att solen försvinner så fort på kvällen. Så det gäller at ta till vara på den tid som är. Fördelen mad denna årstid är ju att det går "bra" att fota hela dagen för solen är ju inte så skarp.

Har upptäckt en sak, det dyker upp fler och fler Ekar i "min" lilla skog. Beror det på klimatet, eller kanske dom kommer från ollonen från träden dom planterat borta vid skolan. Vad vet jag, trevligt är det i alla fall.

De vissna ormbunkarna är det alltid spännande att krypa runt i. Visset kan vara riktigt spännande. Löven på grenarna blir färre och färre för varje dag. Vissa kämpar sig kvar aldeles allena. Så visst finns det fortfarande mycket spännade att upptäcka.

 

Matte: Jag vill också var med på bild !

Hoppas att ni alla får en trevlig helg med mycket fotande ! Ta er tid till det, det tänker jag göra !!

 // Ing-Marie

 

 

 

 

Postat 2011-10-15 13:29 | Läst 3300 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En ros till tjejerna på Gallerix

Våt röd ros

I somras fick jag en förfrågan om jag kunde tänka mig att ev. sälja ca. 100 st A4 foton. Det var från en konstklubb från ett  företag. Vart ju eld och lågor, men de hade ju en summa som det fick kosta och de ville ha dom med passepartout. För några veckor sedan träffades vi och dom beställde 100 st.  Det är ju en jättefin reklam. Alla medlemmar i konstklubben får varje år en gåva och i år blir det ett av mina foton. Med anställda i hela länet så kan det ju spridas lite.

Gruvade mig lite för att sätta in 100 st i passepartouterna, det skulle nog ta lite tid tänkte jag. In till Gallerix med bilderna, massor med olika motiv. Tjejerna hjälpte mig att välja. Vi  körde med svart eller vitt. När vi hade bestämt detta så säger tjejen: Vill du att vi skall hjälpa till att sätta in dom åt dig ?  Oj, vad glad jag blev.

Några av alla ca 70 motiv

Kyligt

Isfågel

Liten lampa

Flugan på Dunörten

Alen vid ån

Utsikt från vår altan...

Rosenkvitten

Stänk av silver

En sång till dig.

Snobben och Woodstock grillar Marshmallows

Och många fler.

Nu skall alla bilder "döpas" och de ville att jag skulle skriva en liten beskrivning om vad det är, vilket kanske kan behövas på en del bilder.

Ha en skön kväll

Ing-Marie

 

Postat 2011-10-12 18:37 | Läst 3927 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Så var han full igen.

Den där mångubben. Tyckte väl att drömmarna var vädigt tydliga och lite otäcka redan i natten som var, vaknade flera ggr. Hur skall det då bli denna natt, för nu är han verkligen full. Vissa månader blir jag grymt påverkad av fullmånen. Vaknar mitt i natten och känner mig pigg , jag som vanligtvis är så svårväckt. Men kan även få en väldans arbetslust ( på dagen alltså :-)) Det kände jag av i dag och det är ju bara positivt.

Nu ut en sväng med hunden sedan får vi se hur natten blir !

Sov gott alla där ute !

Ing-Marie

Postat 2011-10-10 22:23 | Läst 3418 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa