DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Till slut så blev det av

Vet inte hur många gånger jag tänk att gå upp före solen för att åka ut i den tidiga morgonen. Men det verkar bli svårare och svårare för varje år. Förra veckan hände det, jag kom iväg i skaplig tid och så skönt det är, att få vara nästan helt själv efter vägen. Som vanligt styr jag kosan mot Högbo. 

Såg något mörkt på vägrenen, var ju tvungen att stanna och kolla, då var det en liten rävvalp som låg där och vilade, det blev en bild genom rutan innan den sprang ner i åkern.

Åkte till båtplatsen vid Öjaren, trodde det skulle vara lite mer dimma men några bilder blev det där.

Det brukar alltid finnas något att kolla på vid Qvarnen vid Högbo bruk så jag drog vidare dit. Där var forsärlorna i farten. 

De vuxna hade fullt sjå med att mata den lille så det var en ständig jakt på något ätbart.

Serveringen har ju inte öppnat, då går det bra att använda stolarna som spaningsplats 

Den lille stod tålmodigt och väntade. Hade lite tur här då morgonsolen prickade stenen just där den stod.

Äntligen får man något att stoppa i magen 

En överblommad näckros fastnade också på bild

Och till sist en bild från i söndagskväll då vi kom norrifrån på Högbovägen, då var den lille ute på vägen igen men sprang ner i åkern när jag klev ur. Undrar om den är ensam, kanske mamman blivit överkörd då det är mycket trafik här. Men håller tummarna för att den klarar sig.

Gokväll ! 

 // Ing-Marie

Postat 2023-07-27 23:29 | Läst 660 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bling-bling på Flatruet

När solen dök upp bakom fjälltopparna på morgonen så kom glittret på marken. Allt regn som kom dagen innan var orsaken till detta. 

Jag är ju svag för dessa reflexer så det var kul att få fota lite miniatyrlandskap i fjällmiljö.

Flatruet 28 Juni 

// Ing-Marie

Postat 2023-07-08 10:48 | Läst 811 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Flatruet. Det blir inte alltid som man tänkt sig

Men det blev bra i alla fall.

Lena K och jag har varit i deras stuga i Lofsdalen, största andleningen med vistelsen var att vi skulle åka till Flatruet ett dygn.

Just när vi anlänt till stugan och packat ur så kom regnet, när det blev uppehåll så gick jag ner till sjön då jag anade att det kunde vara fin dimma där.

Vi åkte iväg till Flatruet på tisdagen, bokat rum på vandrarhemmet i Mittådalen.

Dagen var varm, så vi väntade till sen em innan vi åkte upp. Men molnen hopade sig, här en bild fotad inifrån bilen

Men det ljusnade och vi fick en stund i solen innan regnet återkom

Efter tips så kollade vi efter blåhaken här, men det enda vi såg, och hörde framförallt, var göken som störde en mindre fågel. 

Mycket beskuren här

Ängspiplärka tror jag 

Sen blev det många timmar i bilen innan vi kunde gå ut och spana igen. Men det var verkligen dålig fart, vi trodde det berodde på allt regnande. Lite plåster på såren fick vi när en vacker regnbåge dök upp på himlen.

Här funkade mobilen bäst. 

Testade även en panoramabild för första gången

Det blev inget sova av, sent innan vi kom ner och installerade oss och mobilen ringde kl 02.00. och otroligt varm på rummen. Lite fika sen gav vi oss av uppåt igen. 

Lena utanför "TV4-huset" ( enda byggnaden på hela Flatruet. Syns ofta mellan programmen på Tv4, fast uppifrån i en annan vinkel ) 

Fint väder denna dag, så vackert att spana ut över fjälltopparna runt om. Dåligt med fåglar nu också men jag njöt ändå av stunden, vackert när solen gick upp och mycket bling i marken. Lena är nog mer taggad på det där med fåglar så hon var besviken över att det var så dålig fart där. Men visst hade det varit fint att få se någon blåhake sitta där på någon kvist.

Vi saknade renarna, inte en ren efter vägen eller uppe på fjället. Men förklaringen fick vi när vi återvände till Lofsdalen, de var på Ica och handlade :-) Och någon låg utanför grannhuset och vilade i skuggan

På torsdagen blev det ett besök till en fågelsjö och ett snabbt besök upp på Hovärken, men där fick man nästan panik i värmen så resten av dagen blev det bara att ta det lugnt och mysa i deras fina stuga. Satt på altanen och lyssnade på lommarna nere på sjön. ( alldeles för långt bort, så det var inte fotovänligt ) men vi njöt av stunden.

Eftersom det skulle regna hela fredagen så bestämde vi oss för att åka hem, vindrutetorkarna gick varm hela vägen. Vi har nu testat och besökt Flatruet under olika veckor, nästa gång blir det före midsommar har vi bestämt.

  // Ing-Marie

Postat 2023-07-05 00:48 | Läst 789 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera