DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Hjälstaviken

Ni som tror att det skall komma fågelbilder nu tror alldeles fel.

Jag tyckte det var dags för lite miljöombyte i dessa tider och vad kan kännas säkrare än att åka till mitt stammisrum på Ekolsunds slott. Helt ensam och med medhavd mat.

Stannade i två dygn. Det blev mycket frisk luft i ett blåsigt viken. Fågellivet har inte riktigt kommit igång ännu, mest gäss. Några få tranor på en åker men dom väntas väl in om ett par veckor. Det var faktiskt rätt avkopplande att det inte var så mycket fåglar för då kunde jag "koppla av" med lite annat. 

Traskade bl.a. runt i Parnassen och i slottsträdgården för att fota lite blommor. Så härligt med dom första som tittar upp. Blåsipporna fick man verkligen titta efter de hade inte orkat upp så mycket ännu. Men dom är nästan vackrast att fota som solitärer.

Slottet sett från parkeringen vid naturreservatet

Alla bilder utom den fösta på slottet är fotade med Z6 och 300 f4 

// Ing-Marie

Postat 2021-03-27 10:36 | Läst 2069 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Torka

Det har varit fototorka den sista tiden, lusten har inte funnits. Det kan ju vara skönt att ta en paus från dator och kamera ibland. Men några bilder har det blivit. Skulle tvätta bilen häromdagen då den skulle in på två-årsservice. Men det var inte bara vi som hade den tanken, lång kö så vi åkte en sväng ut till storsjön för att se om kön hade minskat på hemvägen. Där blev några bilder tagna då det var en vacker himmel. Vägen går ju rätt genom sjön så dessa två första bilder är tagna samtidigt åt varsitt håll.

I söndags hade jag tänkt åka till reservatet men det blåste så otroligt så jag vågade mig inte in där i skogen bland alla gamla träd. Ett par abstrakta bilder från en annan skogskant blev det.

Profiler i is ( dom såg jag inte förrän jag fick upp dom på datorn så den är beskuren en del ) 

Avslutningsvis så blev det en steglits hemma hos Lena K

Go´kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2021-03-10 19:57 | Läst 1955 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera