DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Två år sedan jag besökte "våra" lavskrikor sist.

Så nu hade vi bestämt att åka dit i dag trots det grådisiga vädret. Så det blev till att skruva upp isot. Men det är  så rogivande att vistas där så om det blir bra bilder eller inte spelar inte så stor roll. ( har ju X antal bilder tidigare från soliga förhållanden ) 

Dom är ju rätt närgångna så man får zooma ut om man inte vill ha närbilder, så det fick jag göra med mitt 70-200. Kul för annars tycker man ju ofta att man har för lite brännvidd  

Tre eller fyra stycken är det som oblygt kommer och äter av maten som vi har med oss, ost och korv. Det är ofta tre samtidigt och en ensam så därför är det lite svårt att avgöra antal.

Trots att det bara är ca 4 mil norrut så hade hösten färgat löven mera där.

Småfåglarna skall ha sitt så lite frön åt dom är ett måste.

Här kommer några av dagens bilder. 

Go´kväll ! 

  //  Ing-Marie

Postat 2017-09-24 21:15 | Läst 2202 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

I går och i dag

Men oj, vilken trist titel ! Men det är just det vad det är. Några bilder från i går och några från i dag.

I går kom det en riktig regnskur, sedan kom solen fram och då blir det ju så där mysigt "blingit"ute. Ställde mig bakom mina vissna bolltistlar och spanade på dom hungriga fåglarna vid matningen.

I dag gav jag mig iväg ut i skaplig tid för en gångs skull, men vädret var inte så där mysigt som jag hade trott. Hade ingen lust att åka hem så det fick bli en sväng till matningen vid naturrservatet här i närheten. Mörk där i skogen men det var bara att skruva upp isot. 

Där var det full fart på hungriga fåglar. Kör lite "smygfoto" fast dom nästan kan äta direkt ur händerna, men det blir inte lika spännande då.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-09-16 20:40 | Läst 2354 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

På jakt efter svamp med kameran

Kollade på gamla bilder och då dök min en "gammal" svampbild upp. Den här:

Det satte igång inspirationen att ge mig iväg ut i skogen med makrot igen, det händer inte så ofta nu för tiden.

Det visade sig vara mycket svårare att hitta små minasvampar än att hitta kantareller. Svårt att finna någon som växer något så när på rätt plats.

Den första stod rätt bra till men såg lite klumpig ut trots att den var väldigt liten.

Hittade till slut en liten mini-mini. Fram med liggunderlaget, där satt, låg jag nog en timme. Väntade på rätt ljus, det var lite molnigt mellan varven. Med hjälp av olika ljus och vinklar så kan man få en hel del  variationer.

Vad jag gjort är att jag lagt något i förgrunden som ger lite mjukhet, lite kvistar med löv eller barr. Många underexponerade jag rejält. Så kommande bilder är samma svamp på samma plats. Det hann tom. bli en lite spindeltråd på svampen under tiden jag var där.

Förstora gärna ! ( trots lite avsaknad av skärpa ) 

Kul var det, det blir nog mera makro känns det som.

Go´kväll ! 

  //  Ing-Marie 

Postat 2017-09-11 16:40 | Läst 2220 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Fiskgjusefotografering

I torsdags var det äntligen vår tur att åka till Torshälla för att fota fiskgjusar. Man åker ut i båt för att komma dom nära, fisk slängs i för att locka ner dom. Vet att flera bloggare redan varit där. Vi beställde denna resa för rätt länge sedan.

Det är nog någon mening med allt, vi skulle ha åkt förra fredagen men vädret satte stopp för det. Kanske tur för mig. Hade lite krämpor i benet pga. en ryggkota som spökade. Sen blev bröllop på lördagen, det var brorsans grabb som gifte sig och jag var med och fotade dom nästan hela dagen. Och min chef blev jätteglad över att jag flyttade fram min semesterdag en vecka. 

Vi kollade på väderappen flera gånger om dagen, pendlade mellan hopp och förtvivlan. Men vi bestämde oss för att åka. Det regnade hela vägen ner ( ca 20 mil ) men framåt 6.30 på morgonen kulle det bli halvklart. Vi bestämde med "kapten" att vi skulle träffas i hamnen då.

Det var lite mulet när vi åkte ut men sen sken det upp och vi fick några njutbara timmar där ute på Mälaren. Mycket bilder blev det, men nu har ett gäng hamnat i papperskorgen. 

Här kommer några av dom som jag tänker behålla.

Skulle ut och kolla omgivningarna när vi kom ner men det blev mörkt alldeles för snabbt. Det blev en bild på en lampa i blå timmen :-) 

Måsarna följde oss på vägen ut, har väl några bilder på det också men har inte tömt den kameran ännu.

Det dröjde inte länge innan gjusarna kom. Ibland cirkulerade dom länge över båten men trots det så var det svårt att hinna med när dom dök ner efter fisken som slängts ut. Men vi fick rätt många dyk så några hann man med. 

Långt bort i granen höll den fega örnen till.

Men att ta fisken från gjusen gick bra. Hårt beskurna bilder men lite kul att se.

Jag körde med 70-200 och fick zooma ut ibland för att få med hela fågeln.

Det kanske blev lite mycket bilder, men svårt att välja.

Go´kväll !

   //  Ing-Marie

Postat 2017-09-02 18:45 | Läst 2113 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera