DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Fick lite skaparlust

Länge sedan jag hade inspiration för att göra montage. Men i dessa spöktider, och med en av mina senaste bilder så fick jag en idé.

Fick leta rätt länge i gamla mappar för att hitta de bilder jag behövde ( har tappat kontrollen lite över alla mina mappar ) 

Bilder på den vitklädda tjejen har jag använt till andra montage tidigare, dom bilderna fotade jag vid en fotosession vi hade en kväll i samband med utställningen i Säterdalen 2014. 

Så här blev resultatet 

  // Ing-Marie

Postat 2022-10-30 09:32 | Läst 904 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ljuset

Ljuset spelar stor roll för mig (  som för många andra )  när jag fotar. Men det kan ändå vara mörkt, för ljuset finns ofta där ändå. 

De första bilderna fotade jag vid Tuna, ett nytt handelsområde här i stan. Området ser inte speciellt inbjudande ut, men tittar man lite närmare så finns det något objekt att rikta kameran mot, här sökte jag endast för att ljuset var fint denna kväll.

Nästa bild blev lite spooky, var ut med soporna sent och såg den mysko dimman, in efter kameran och tog några bilder ute vid vägen. Man anar ju lite ljus här också, även om det nu var väldigt mörkt ute.

En kväll färgades himlen röd, blev en bild då också 

Dom här kom till på söndagsmorgon, hade lite ont om tid men en sväng på baksidan kunde jag inte motstå efter nattens frost.

Hösten är en härlig tid.

  // Ing-Marie 

Postat 2022-10-26 15:27 | Läst 791 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Brudand. Det hade jag ingen aaaaning om.

Brudand, det namnet var nytt för mig. Häromdagen så såg jag att det fanns en vacker fågel vid namn brudand i Forsbacka  ( ca 1 mil hemifrån )hade ingen aning om att det fanns en fågel som hette så.  Solen sken när jag kom hem från jobbet så jag åkte dit för att kolla. Inga problem att hitta den, den höll till alldeles vid parkeringen tillsammans med ett gäng gräsänder. Så vacker den var, skiftade i alla möjliga färger när solen sken på den. Den hade även ett gulligt läte, lite pipigt jämfört med ändernas kvackande.

 Den är ringmärkt, upptäckte att jag fått bilder på ringen först när jag kom hem. En som jag känner har nu skickat iväg info så att vi kanske får veta vart den kommer ifrån. Den har väl troligtvis "rymt" från någon park.

Den poserade villigt både på land och i vattnet så det blev ett helt gäng bilder på den.

Väljer ut några ( ganska många :-) ) som jag visar här

På den sista bilden hade gräsandhonan tröttnat på att inte bli fotat, men tyvärr så hamnade hon inte i skärpa :-) 

// Ing-Marie

Postat 2022-10-15 19:47 | Läst 1054 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Åter till Hjälstaviken

Det var dags för lite miljöombyte så jag och Lena K åkte ner till Hjälstaviken ett par dygn. ( Torsdag till lördag förra veckan, fredagarna är bäst då är det inte så mycket folk där ) Bodde som vanligt i "våra" rum på slottet.

Tyvärr så kom inte den där dimman som man så gärna vill ha på morgnarna. Det var nog för varmt så jag var glad över att jag slängde i den tunna jackan i det sista.

Skäggmesar och Ägretthägrar lockade ju lite extra. Men mötena med dom blev väl inte något över det vanliga. Men bilder på dessa har man ju en hel del sedan tidigare, rätt skönt att inte behöva "jaga" utan bara njuta av stunden också.

Vi fick ju ett fantastiskt möte med ägretten när vi var där -18 och något liknande morgon får man nog knappast var med om igen

Här är den bloggen om någon är intresserad.

Ägretthägern som visade sig från sin bästa sida - Fotosidan 

Så här kommer lite blandat från våra dagar där.

Vacker morgon

Sångare, gransångare kanske ? 

Bär i vassen som jag aldrig kommer ihåg namnet på.

Visst fanns dom där, skäggmesarna. Men dom var väldigt virriga och svårfotade tycker jag

På em blev det ett besök vid tornet. Att fota gäss med långa slutartider är ett roligt "måste" 

Och här kom örnen och skrämde

Hjort från hägnet nedanför slottet

Ny morgon

Sångare igen, är dålig på dessa så jag skriver inget namn.

Gråhägrar

Ägrett och gråhäger 

Avslutar med två i svartvitt. Fotade genom vassen.

// Ing-Marie

Postat 2022-10-09 10:06 | Läst 1850 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera