DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Flygfoton....

..... inte från ovan utan stadigt på marken.

Oj så mycket bröd det går åt när man skall försöka fånga änder på flykt. Inte det lättaste när man skall både fota och kasta. Men kul har vi, både jag och änderna ( tror jag i alla fall :-) )

Nu när man gör sina besök i Högbo så är det ju ett måste att ta en sväng till den lilla djurparken. I går var det öppet när jag var där så jag slapp stå utanför stängslet. Pratade lite med skötaren och fick då reda på att "herr Uggla" som han har kallats heter Maggie och är en tjej på 13 år :-)

Söta kaniner ....

och Alpackan Drutten.

Och naturligtvis blev det en hel del bilder på dom små killingarna.

Vattnet bakom kvarnen har jag mest fotat när det har varit is, men den var borta nu.

Risken finns nog att det kommer fler bilder på killingarna framöver :-)

Förstora gärna.

  //  Ing-Marie

Postat 2015-03-29 15:32 | Läst 2688 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Sötchock

Ja, så stod det i  lokaltidningen på nätet häromdagen.

Jag tog en sväng med kameran efter jobbet i onsdags, blev kvar länge vid änderna får att fånga lite flaxbilder. Dom var verkligen hungriga så det var en härlig fart. Men lite svårt att kasta och fota samtidigt, ofta hinner dom landa innan jag får fokus. Det bästa är att vara två, så nästa gång får jag se till at ha sällskap.

Det blev väl några bilder, men dom kommer kanske i ett annat inlägg.

Innan jag åkte hem så körde jag bort till kvarnen, såg djuren på håll, kaniner, alpackor och de andra. Men vad skall jag dit att göra tänkt jag, har ju massor med bilder på dessa sedan tidigare.

Hann bara komma hem då sambon sitter och läser högt för mig: Sötchock i Högbo stod det ! Och där var en film på killingar, en vecka gamla som busade med alpackorna och var bara så gulliga. Ångrade mig naturligtvis att jag inte gick fram till djuren denna gång. Det hade kunnat bli fina bilder i eftermiddagssolen.

I går, rätt sent kunde jag inte hålla mig utan jag åkte upp för att titta på dom små, trots gråmulet och nästan skymning.

Såg först bara två på håll som låg och sov, men sedan började det röra på sig. Där har man kunnat stå hur länge som helst, så mysiga att titta på. Det blir säkert flera besök men vid bättre väderförhållande.

Om den sista bilden hör till kategorin "sötchock" får ni själva avgöra :-)

Får väl skylla på vädret och snabb redigering eftersom bilderna inte är av så hög kvalitet.

Ha dé gott !

  //   Ing-Marie

 

Postat 2015-03-26 10:48 | Läst 2606 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Lite blått är väl nästan ett måste

Blåsippor här och blåsippor där. Visst är det härligt med dessa vårtecken, men har fotat dom så mycket tidigare år så längtan har inte varit så stor just nu.

Men någon bloggade häromdagen om blåsippor med multiexponering. Det lät ju lite spännande och jag blev inspirerad. Men när jag väl hamnade i blåsippsbacken i går så glömde jag bort att testa just detta. Så tydligen tyckte jag det var tillräckligt spännande ändå.

Men dom var lite sömniga efter nattens snöande, och här i backen hade snön just smällt undan. Och inga mängder ännu så man får titta riktigt för att se dom.

Nåväl, några fastnade i alla fall på minneskortet. Objektivet är mitt 70-200. Och bilderna är vinjetterade för att få lite mera känsla.

På den sista bilden är det inte en skräpig lins utan små snöflingor som faller från trädet.

Förstora !

  //  Ing-Marie

Postat 2015-03-22 15:08 | Läst 2685 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Svan-paparazzi

Ja, lite så kände jag mig i dag.

En härlig helg har det varit, fototur både i går och i dag, med riktigt kalla morgnar och soliga dagar.

I går fick jag veta att det fanns en massa sångsvanar vid en liten sjö i närheten av där jag är uppväxt, bara ett par mil härifrån.

Så saken var given att det skulle bli en tur dit i dag. Hämtade upp Lena i Kungsgården innan det bar iväg mot Åshammar. Kom då fram till småsjöarna, och visst var dom där. Men så mycket sly.  Eftersom isen inte höll närmast sjökanten så kom man inte förbi den. Så det var bara att försöka hitta lite gluggar där man kunde se igenom. Och det var riktigt skoj, jag som gillar att använda träd o buskar som ett slags filter. Kraftigt underexponerade så tycker jag det blev en rätt mysig effekt.

Så här kommer några av mina paparazzibilder från dagen.

Förstora för bättre format.

Go´kväll !

  //    Ing-Marie

Postat 2015-03-15 22:01 | Läst 2342 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Abstrakt skog

I går em. tog skaparlusten fart i kameran när jag var i skogen. Ljuset mellan stammarna satte igång fantasin.

Lekte med olika tider i skak och drag åt alla möjliga håll och vinklar. Alla bilder är fotade inom bara några meters förflyttning.

Men när jag kom hem så upptäckte jag att jag var nog inte så ensam som jag trodde där ute i skogen. Vilket ni kan se på dom tre sista bilderna.

Klicka på bilderna så att dom visas mot lite mörkare bakgrund, blir lite bättre då.

Det finns mycket man kan roa sig med !

  //    Ing-Marie

Postat 2015-03-12 20:19 | Läst 2670 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa