DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Från Säterdalen till Hjälstaviken

Vill ni se mingelbilder från utställningen i Säterdalen så har ni kommit fel. Dom tog jag med mobilen och det är inte mycket att visa upp här. Så det blir endast några bilder på en ung sädesärla som Lena H och jag stod och spanade på. Den var på upptäcktsfärd för att undersöka vad som var ätbart och inte. Dun var tydligen ingen höjdare.

Jag såg en forsärla flög förbi, vi gick och spanade efter den men såg den inte. Men här är beviset att den fanns Lena, på ett långskott på den lilla ungen så visar den sig i bakgrunden, vilket jag inte såg vid fototillfället.

Årets besök var lite "lugnare" än vanligt, jag åkte bara dit över dagen eftersom det bara var en dag. Annars brukar jag sova över hos en kompis där. Inte så mycket besökare då det var nationaldagsfirande på ett annat ställe. 

Några dagar senare, på torsdagen var det dags för årets första besök vid Hjälstaviken, det blev också lugnare än vanligt. Sambon var med och vi övernattade på slottet för att ta två flugor i en smäll. Besök på spången på em, en tur bort till tornet på kvällen. Dagen efter bar det iväg till Kungsängen för att fira sambons barnbarn som tog studenten. På fredagsmorgon vräkte regnet ner så det blev inget mer besök nere vid viken. Men som tur var så lättade det strax innan studenterna skulle springa ut. 

Eftermiddagsturen på spången gav inte mycket, det brukar ju alltid vara som lugnast den tiden och det var väldigt varmt. Hörde massor av olika sångare där inne i vassen men ingen ville visa sig. Någon tärna fastnade på bild. 

Svärdsliljorna lyste i stora gula fält 

Vet inte vad detta är ? 

och kossorna var nästan uppe på spången.

Jobbiga insekter

Några bilder i grönskan runt slottet

Kom aldrig fram till fågeltornet på kvällen. Sambon ville stanna och kolla runt lite vid Stall Djuse. Och då händer detta. Var inte alls beredd då en jorduggla kommer flygandes framför mig, missade vid första försöket då den var rätt nära mig men fick en halvskaplig träff vid nästa skott. Får väl vara glad att det var dom inställningar som det var på kameran så det i alla fall syns vad det är.

Sen blev jag stående där under lång tid för jag trodde dom skulle komma tillbaka, men jag fick nöja mig med att spana på dom ( det var två st ) på håll där dom jagade över åkrarna.

Fredag kväll på väg hem blev det ett stopp i Gysinge för att sträcka på benen. Mamma knipa stod på en sten och kollade på sina små telningar som hade kul i vattnet.

 // Ing-Marie

Postat 2022-06-12 20:25 | Läst 926 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Flower power

Har inte fullt så bråttom ut att fota vårblommor nu som jag hade i början av mitt fotograferande. Dels för att det finns massor av dom i gamla mappar och så har vi det där med bekvämligheten. Nu åker jag bara iväg om jag verkligen känner för det. Så det blev några sista minutenbilder på sipporna. 

I veckan blev det besök hos dom vackra skogsstjärnorna, en favorit. Första kvällen var det rätt kyligt och jag såg inte en enda mygg. Så i går gjorde jag ett till besök. Men då hade det regnat en hel del så det vimlade av dom där ettriga sakerna. Så det blev inte många bilder förrän jag var tvungen att ge upp. Kanske lika bra det, för vad skall man ha alla bilder till och kan man inte njuta av situationen så är det väl ingen ide att stanna. 

Några skogsvioler fick också vara med på bild.

Men gillar ju verkligen dom här stjärnorna, så kanske kan det bli flera besök, dom växer ju bara runt knuten.

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2022-06-02 22:59 | Läst 1549 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera