DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Vilken tur att jag plockade en bukett blommor..

..i går, då solen sken. I dag har det varit depparväder. Hade tänkt tagit en tur till Stjärnsund, då det var vernissage där, några från Biofoto som ställer ut. Men med en öppen himmel så var det inte så lockande. Man vill ju gärna kunna fota när man rör sig i vacker miljö.

Så fotolusten fick jag utlopp för med macrot i min lilla blombukett som jag plockade i går. Med lampan som enda ljuskälla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta var mitt största nöje i dag.

Min fyrfota vän Chessie tillbringade sin dag på detta sätt. Under filten på mattes vetevärmare. Regn är det hemskaste som finns.  Nu kan det bara bli bättre !

Sov gott !

   //   Ing-Marie

Postat 2012-06-16 22:20 | Läst 5790 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Inte mer än rättvist.

Att dimman kom på kvällen.

Vi är ju många som gillar det här med dimma. Många jobbar skift och har kanske större möjlighet att komma ut i den tidiga morgonen. Eller kanske rent av har arbetat färdigt i sitt liv. ( jag erkänner villigt att jag är ganska avis vissa ggr ) Vi som varje vecka våndas över att vi måste åka till arbetet samma tid varje morgon blir ju så glad när det kommer en härlig kvällsdimma. Och det var just vad som hände här två kvällar i rad.

Den ena kvällen visade sig solen små stunder.

I går slog det till igen, men solen gömde sig där bakom molnen. Men det var ändå en härlig känsla i naturen.

Min dop - och konfirmationskyrka.

 

Inte så ofta detta händer här i trakten så det gäller att ge sig ut när det sker.

Kanske tur också för det bli sena kvällar så man är ganska slak när klockan ringer 5.40.

Go´kväll alla där ute och sov gott !

 

   //   Ing-Marie

Postat 2012-06-14 19:58 | Läst 2953 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

När Storken kom till Bergby.

I går kväll ringde brorsan irån Bergby ( 3 mil norr om Gävle och 5 mil härifrån ) och sa att dom hade en Stork på åkern utanför. Han hade träffat en "fågelkännare" som sa att det var väldigt ovanligt och det har jag förstått efter att ha googlat på den.

Men hade ingen lust att åka dit i går men nyfiken blir man ju. Dom trodde inte att den skulle stanna men jag hade i alla fall planer på att åka dit upp för att kolla på hingstfölet som föddes förra veckan. Så kl. 4 gav jag mig i väg i morse. Tänkte fånga lite häftiga dimbilder på vägen, men det blev inget av med det. För den tjockaste och läckraste dimman var efter motorvägen mellan Sandviken och Gävle och det går ju inte för sig att stanna där.

Ett stopp blev det efter gamla E4:an, då jag såg denna gå och beta.

 

Kom fram lite tidigt till brorsan, hade ju kaffe med mig men mackorna låg kvar hemma. Så det var bara att sysselsätta sig lite för att få tiden och gå och tills dom skulle vakna och kunna förse mig med frukost.

 

Regnet började smattra på rutan så jag åkte runt lite i byn. Sedan tog jag vägen förbi grannen Ros-Mari för att titta på hennes Hästar och där mitt i hagarna står den ju, självaste Storken.

 

 

Åkte hem till brorsan för att kolla om jag skulle se den från deras sida. Men såg den inte när jag kom dit, den hade flyttat sig men helt plötsligt var den ovanför mitt huvud.

Det såg nästan ut som om den skulle landa på skorstenen men jag fann den på baksidan av huset, så det blev några fler bilder där.

Sedan stack den igen.

 

Då gick jag in i stallet och kollade på hästarna. Stefan kom in dit strax före sju och han blev väl en aning förvånad över att se mig där så tidigt. Gissa om det smakade bra med frukost sedan !

Släppte ut hästarna i hagen. Den stolta mamman med sitt hingstföl en vecka "gammal".

Och att detta kommer att bli en stortravare det ser man ju :-)

Tuppen kom ut och tjenade innan det var dags för mig att återvända hemåt.

Tog vägen över Ockelbo hem. Och när jag kommer till Högbo så kollade jag om Jordugglan skulle sitt på " sin " pinne men där satt något annat. Kanske är det en Brun Kärrhök, den skall tydligen härja runt där. Vad vet jag och bilderna på den är väl inte av bästa kvalite.

 Resten av Nationaldagen gick åt till att vila och kolla igenom bilder. Och solen kom också på lite besök så dagen var givande.

Ha de´bra alla där ute !

  // Ing-Marie

 

Postat 2012-06-06 20:33 | Läst 2938 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera