DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Årets julkort-en liten förklaring

Det tog tid innan jag kom mig för att knåpa ihop årets julkort. Skickade in för framkallning lite sent så dom har fortfarande inte kommit. Tänkte först inte skicka några i år, men har inte hjärta att låta bli när man vet att det dimper ner något i brevlådan varje dag nu.

Vi hoppar över julfrimärken, kör med vanliga och hoppas på att postnord sköter sig med leverans inom ett dygn. ( vilket inte fungerade förra året ) Och hopp nummer två är att korten kommer från labbet snarast.

Tänkte här visa vilka bilder jag anv. för att få till det färdiga resultatet. ( tror jag fått med alla ) Lägger ihop dessa i olika lager i Photoshop. Vrider o vänder, ändrar nyans etc. Med lite envishet så blir man nöjd till slut.

Och så här blev det färdiga resultatet.

Så då passar jag väl på att önska er alla som läser detta en riktigt härlig helg !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-12-20 18:12 | Läst 2954 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Blogglöst December.......tills nu

Juli 2011 skrev jag min första blogg här. Detta är nr 498. Inspirationen för att skriva något inlägg har legat på noll denna månad. Men när jag kollade så har jag inte hoppat över en enda månad sedan jag skrev den första. Och den trenden vill jag ju inte sabba. Så då var det bara att ta tag i saken och leta upp några av dom bilder jag hunnit med att fota den sista tiden. Tillfällena har inte varit många då man bara har helgerna att ta till då man jobbar dagtid. Men har det varit "väder" på helgen så har jag utnyttjat utetiden till max, en lördag var jag ute i sju timmar, då var det verkligen maxat :-)  Snö och barmark om vartannat. Just nu har vi lagomväder, lite snö och några kallgrader.

Så här kommer lite blandat från mina turer.

Nysnö

Blev glad då jag fick se att jag hade besök vid matningen. Lite nya musbilder till mina montage-sagobilder var kul att få.

Åkte till Forsbacka när solen sken ( dit är det väl ca 1 mil ) när jag kom fram såg det ut så här.

Det var en gång ett lingon.

Långängarna, ett litet naturreservat här i närheten, en hungrig oblyg tofsmes.

Du, nötterna är slut !

Gissa om jag blev glad när dom söta stjärtmesarna dök upp, men dom förvann lika fort som dom kom så det var svårt att hinna med. Men ett par bilder blev det.

Den sk. supermånen, som såg ut precis som vanligt :-) Här har jag lagt ihop två bilder av den för att få till det.

Köpte en ny fjärr till min D500 så då var man ju tvungen att testa den. Det blev en tur till min lilla bäck.

Lite bling-bling är alltid kul att fånga.

Grannens Wilma kan väl också få vara med.

Vid min matning hemmavid

Gjorde ett nytt besök hos strömstararna men nu var det sån fart på vattnet så det var inte en sten framme för dom att sitta på. Det brukar vara runt 5-6 st men nu var visst bara denna kvar. Är väl svårt för dom att hitta mat när det är så mycket vatten.

Förstora gärna.

Nu har jag klarat av december, kanske lusten kommer tillbaka nu så det hinns med ytterligare någon blogg innan det blir nytt år.

Ha det gott alla bloggare och ni andra !

  //   Ing-Marie

 

Postat 2016-12-15 19:34 | Läst 6191 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera