DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Skuggspel

Har aldrig varit vän med att använda blixt. Men det beror nog mest på att jag inte har någon "riktig" blixt för jag behärskar det inte. Men får väl öva på det någon gång i framtiden.

Så tacka vet jag det naturliga ljuset som bara finns där. Ibland dyker det bara upp, och då får man lite bråttom att fånga det som det belyser. Det är nog det som jag gillar, spänningen.

Här var det Chessie som satt på golvet när kvällssolen plötsligt tillverkade spännande skuggor över hennes ansikte. Sitt still ! Och lydig som hon är ( för det mesta ) så satt hon snällt kvar tills jag hämtat kameran. Han precis ta några bilder innan solen sakta gled vidare. Okammad och rufsig, men man kan ju inte alltid vara uppstylad för fotografering, och i ärlighetens namn så är det så här hon ser ut för det mesta.

Förstora !

Men detta var förra veckan. De senaste dagarna har det varken varit ljus eller skuggor. Så nu hoppas vi väl på lite sol igen.

  // Ing-Marie

Postat 2014-05-08 21:35 | Läst 1549 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En dag full av bilder

I går klev jag upp i vanlig "vardagstid", runt 5.30. Packade prylar och åkte i väg. Ingen särskild planering, ville bara ut i de lugna morgontimmarna. Och som  vanligt när jag inte panerat något så går bilen automatiskt mot Högbo. Det är ett säkert kort. Alltid finns det något att vila ögonen på där uppe. Så lugnt o skönt det var, inte ens dom hurtigaste motionärerna hade kommit igång trots att jag inte var så tidig.

Satt länge på mitt liggunderlag, bekvämt lutad mot en sten och tittade på Knipparet som verkade njuta av lugnet lika mycket som mig. Men, är det tillåtet för Knipan att ha två fruar ? Inte vet jag, men denne man verkade ha två st. i närheten hela tiden.

Hallå, här är jag !

Det blev även ett besök hos Killingarna som var full av bus.

På vägen hem så såg jag Mickel stå och spana efter sork, och denna såg frisk ut. Förra året så var det en skabbig räv som höll till på samma ställe.

Ett vackert blomstrande träd, måste ju också förevigas.

Hem och gick igenom lite bilder. Pratade med min fotokompis som ville ut på en tur på em. Tveksamt, skulle jag orka det. Men det skulle bli en skön em, med lite sol, moln och regn. Så efter en tupplur i soffan så bestämde jag mig för att åka.

Vi drog iväg runt 17.tiden. Då gick turen upp mot Jädraås för att kolla hur mycket dom hade förstört skogen för Lavskrikorna. Sorgligt att se men inte fullt så hemskt som vi trodde. Och enligt dom som vet så skall inte fåglarna blivit alltför påverkade. Bara att hoppas på att dom återvänder.

Tranorna blev lika överraskade av hagelskuren som vi blev.

Kuskade runt på grusvägarna i trakten och såg lite andra fåglar. Höll nästan på att köra på denna Tjäderhöna.

Såg en Storlom för första gången.

Var åter hemma runt kl 21. Tur att man har en sambo som roar sig med idrott så han bryr sig inte så mycket över att jag kuskar runt och är borta.

Förstora bilderna.

I dag verkar det bli en härlig dag, men samvetet säger att det finns saker att göra inomhus också.

Ha en fin söndag !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-05-04 10:04 | Läst 1482 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Lek

Var till en fågelsjö i veckan, mycket fåglar men inga bra bilder.

Men roligt verkade dom ha.

Snart är det helg igen !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-05-01 19:33 | Läst 1186 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera