DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Skiftgång där uppe

Det blev en lite tur i går igen. Bäst att ta tillvara  dom små stunderna det är ljust. Ut till Storsjön där himlen färgades gul av den nedåtgående solen. Och när den hade gått ned så var det dags för månen att visa sig. En fin skiftgång med andra ord.

För er som inte har koll på hur det ser ut i Sandviken så kan man säga att vägen går rätt igenom Storsjön så man har chans att se ställen från olika väderstreck bara genom att korsa vägen om jag skall överdriva lite.

Så när jag var på väg hem så såg jag månen på den andra sidan sjön. Men nu blev det inga bra bilder där man ser sjön i förgrunden så dom hamnade i pappersorgen.

( Och ni ser, speciellt bild 3, vilken usel sensorrengöring dom gjorde på mässan )

Bryggan ligger öde.

Här ser det ut som om det lyser i den illa stugan.

En dragare.

Olvonbären lyser men är visst inte så attraktiva för fåglarna.

Cigarrer och vass.

Några makrobilder blev det

Lade in den här på fejjan och då tyckte en vän att det såg ut som en liten varelse med stora ögon och en rak näsa, med finaste balklänningen på sig.

Var tvungen att förstora och kolla närmare och det ligger nog något i det hon såg :-)

Och månen tänker visst bli riktigt full på lördag !

Det ser även ut som det finns chans till lite vackert väder i morgon. Så nu kanske vi får ta igen all fototorka som november bjöd på.

Glöm inte att förstora.

Önskar er alla en trevlig helg !

  //    Ing-Marie

Postat 2014-12-05 16:04 | Läst 1497 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Otålig

Lite dumt att inhandla ett nytt objektiv (  Nikon 70-200 ) när man är så otålig som jag kan vara ibland.  Vill ju testa ! Och mörkt är det. Men i dag visade solen sig, och jobbar gör man. Men slutar ju strax efter 14 så chansen fanns ju. Såg hur solen försvann bakom trädtopparna på vägen hem. Har ju nära så det gick fort att hämta kameran och lite varmare kläder. Ut mot Storsjön där man fortfarande kunde ana lite ljus. Hann väl med några exponeringar innan det blev för mörkt. Fick i alla fall en uppfattning om att detta kan bli riktigt bra om jag bara får lite tid på mig.

Här kommer några av dom första testförsöken "på tid"

45 minuter senare var jag hemma igen, lite tid är trots allt bättre än ingen tid alls.

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-12-03 21:27 | Läst 2482 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ringrostig

Nu kommer det tredje inlägget från min lediga dag förra veckan. Jag fotar ju nästan bara med mitt 70-300 men denna dag hann jag även med att lufta mitt makro. Inte så ofta jag använder det och det märktes. Kände mig väldigt ovan, men några bilder blev det i alla fall.

Risken är väl att det får ligga ännu mera nu, för i går var jag iväg och köpte en julklapp åt mig själv. Något jag har tänkt över länge nog nu. Så nu väntar jag på att det blir lite fotovänligt i helgen så man får testa. Nikon 70-200 2,8. Skall bli spännande !

Förstora !

Ha en skön kväll !

   //    Ing-Marie

Postat 2014-12-01 17:46 | Läst 3049 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera