DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

I brist på annat

Änder............dom vanligaste, mest lättfotade fåglarna, dom fick duga.

Ledig, solen skiner, då måste man ju dra iväg ut. Bestämde träff med Lena i Högbo. Där jag åter igen skulle försöka mig på lite flygtokiga, hungriga änder. Men nu när vädret är som vackrast då är det många som är ute och går och många matar tydligen dessa. Vilket är bra, men då är dom ju inte så där ivriga och hungriga som vi vill. Men i stället är dom ju väldigt orädda så man skulle kunna fota dom med makrot om man kände för det.

Vi fick i alla fall några sköna timmar i solen, kaffe och nybakade bullar på gruvstugan.

Och visst blev det bilder.

Förstora !

Innan vi åkte hem så fick vi även syn på strömstaren borta vid kvarnen. Den har jag inte sett där varken i år eller förra året så det var ju kul att den ( dom ) var tillbaka. Den höll till på den mörka sidan av vattnet så dom bilderna blev inte mycket att titta på. Får bli ett nytt försök att fånga den en annan gång.

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-08 10:33 | Läst 1292 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bubbles

För några veckor sedan så gjorde jag en såpbubbelblandning för att fota bubblor som blev frostiga ute i snön. En blandning av Yes, sirap och vatten.

På em. i dag när solen var på väg ner så var det där härliga gula ljuset långt där borta bakom träden. Upp på balkongen med makrot för att fota något med det gula i bakrunden. Men vad skall man fota ? Testade med en tulpan, nää, det gav inget. Kom då ihåg denna blandning som fanns kvar i en mugg. Alldeles seg och trögflytande var den, ( vattnet hade nog dunstat ) lite svårt att blåsa, så jag fick ta i lite där.

Men bubblorna höll och vackra mönster blev det.

Resultatet blev detta.

Förstora, jag tjatar om det för det är inte alla som kommer ihåg det :-)

Önskar er alla en trevlig helg !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-06 21:46 | Läst 2389 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Undrar om det hjälpte att muttra ?

I gårdagens blogg så muttrade jag över att det inte hände något vid matningen. I dag när jag kom hem så sken solen så jag tog kameran och gick ut en sväng. Såg en skock fåglar flyga förbi, trodde det var trastar men när dom landade vid huset mittemot så såg jag att det var dom efterlängtade sidensvansarna.

Försökte följa dom från träd till träd, men oj så fort det går. Till slut så satte dom sig i björken för att vila och njuta av solen en stund.

Jag skyndade hem för att lägga ut lite rönnbär som jag hade i en kasse på altanen. Och rätt vad det var så vällde dom in vid min matning. Det gick fort som bara den att ivrigt få i sig dessa bär, Tyvärr så hade solen försvunnit bakom träden. Men det var så kul att se dom. Försökte fånga dom med lång tid, men vet inte om det blev så bra. Ett gäng bilder blev det i alla fall.

Mätta och belåtna så satte dom sig i björken en stund innan dom drog vidare.

Har nu satt ut lite mera äpplen, dom passade inte deras smak i dag men kanske i morgon då bären nu är slut. Om inte annat så har dom väl fest här under tiden jag är på jobbet.

Förstora !

  //    Ing-Marie

Postat 2015-02-05 20:23 | Läst 1389 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Glad åt det lilla

Inga överraskningar vid min fågelmatning i vinter. Tidigt i höstas när jag började med matnigen så var det väldigt många olika arter som var där. Jättekul, så spännande det skall bli i vinter tänkte jag. Men oj så fel jag hade. Den senaste tiden har det nog varit 95% talgoxar och någon blåmes och nötväcka.

I går när jag var på jobbet och pratade med sambon så sa han att det satt en massa fåglar där som han inte sett förut. Av hans beskrivning så förstod jag att det var grönfinkar. Ingen sensation men det som är kul med dom är att dom flaxar mycket i luften och det kunde ju vara kul att få lite flaxbilder.

Det började skymma när jag kom hem, satte mig på altanen. Ett gäng finkar satt i björken en bit bort. Till slut kom i alla fall EN för att ta sig några frön. Ja, det var allt som hände den dagen. Lite besviken över att inte få mer än några skott på en stackars fink.

Men bättre än inget alls :-)

Får väl åka till min kompis Lena någon dag, hon har klart flera arter i sin trädgård.

Bilderna är för dåliga för att få eget utrymme, därav collaget :)

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-04 21:56 | Läst 1406 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vissa har valt rätt plats

Det har nog dessa änder. Dom håller till nere vid kanalen i centrum. Jag var ner till mamma som bor där i går och för en gångs skull så skulle jag vara snäll och ge "kanaländerna" maten i stället för att alltid fjäska för dom som håller till uppe i Högbo.

Tänkte mig ett gäng med flygbilder.

Pyttsan, där var ingen stress efter maten, inte en enda kom flygande utan dom traskade sakta ner på isen för att äta. Det ser ut att gå vilt till men bilderna ljuger lite. Fick satsa på långa slutartiden för att få lite fart på det hela. Visst var dom lite sugna men inte tillräckligt för att anstränga sig och flyga fram. Vet att många matar dessa varje dag, har hört att en del tom. bakar åt dom. Så dessa bor nog på rätt ställe när det gäller att få något i magen.

Hoppas jag inte orsakade yrsel !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-02 21:46 | Läst 1320 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera