DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Innan det blir för sent och allt är över

Klockan tickar och tiden rinner iväg alldeles för fort. Vissa blommor och växter har redan sagt tack för i år. Många motiv kräver rätt ljus så man måste vänta på rätt tillfälle för att få till dom där bilderna man har i huvudet och plötsligt inser man att det är för sent.

Har länge sneglat på en åker inte så långt hemifrån, åker förbi där varje gång jag åker mot norr. Där måste jag bara dyka ner strax innan solen försvinner. Häromdagen så blev det av. Hade varit i Högbo och spanat på forsärlorna och på vägen hem så var det läge att stanna till just här vid åkern. Jag var kanske lite sent ute så jag kände lite stress men gjorde det bästa av situationen. Att det sedan är ganska mycket trafik gör ju inte att man känner sig mer avslappnad. Men nu var jag där ute på åkern och ålade i en hel del olika ställningar och många måste ha funderat på vad det var som hände där ute. Men det är sånt som man får bjuda på. Och när jag väl försvinner in där i sökaren då är jag helt i min egen värld och vad som rör sig runtom har jag ingen aning om.

Kul är det, måste dit en gång till innan det är försent, kanske kommer någon och jämnar allt med marken, vem vet.

Förstora gärna.

Forsärlorna, jo det blev några bilder det på dom också, kanske dyker dom upp här framöver i en egen blogg.

Ha en underbar dag !

    //   Ing-Marie

Postat 2015-07-14 09:19 | Läst 1410 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Bortskämda ungar ! ( en liten saga )

Har man foto och redigering som hobby så behöver man då aldrig ha långsamt.

I går satt jag  på altanen och tittade på alla söta pilfinksungar som hittat till matningen. Och naturligtvis blev det en hel del bilder.

I dag öser det ner så vad passar bättre än att sitta och pyssla med bilderna.

Man fantisera ju om vad som rör sig i deras huvuden, här kommer mina tankar om vad det skulle kunna vara.

Förstora !

Och så var sagan slut ! Och vi får hoppas att dom lever lyckliga i alla dagar !

  //  Ing-Marie

Postat 2015-07-08 15:54 | Läst 1966 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Det jag gillar mest !

Att få vänta in det sköna ljuset en ljum sommarkväll och fånga lite "sommarröra". ( morgnar i alla ära men det är lite lättare på kvällen :-) )

Ha semester, bo i en stuga med blommor både här o där. Sätta sig i en klunga av sommarblommor som finns just där, där solens sista strålar når dom. Spana i sökaren efter motiv, sådant som man inte ser med blotta ögat.

Autofokus är svårt att använda men det kan gärna få bli lite dålig skärpa, tycker inte det gör något i den här sortens bilder. Så reglaget för skärpa vid framkallingen skippade jag nog på alla dessa bilder.

Använder mitt gamla 70-300 som jag tycker funkar bäst till detta. "Endast" framkallade i LR, inget trixande i PS.

Brukar vara snabb med att gå igenom mina bilder, men nu har det varit ett underbart väder under vår semestervecka i Dalarna så all tid har tillbringats utomhus. Nu tillbaka hemma igen så kom regnet och det kändes kul att sätta sig vid datorn igen.

Här kommer ett gäng med sommarröriga bilder.

Förstora gärna.

Ha de gott !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-07-07 00:55 | Läst 2112 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Lomfritt från Knuthöjdmosse

Det var väl Lomarna jag var mest intresserad av vid mitt besök vid mossen men även lite annat fick jag med på bild. Så eftersom det nästan bara var Lomar i min förra blogg så kommer lite annat här.

Förra bloggen finns här.

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/antligen-knuthojdsmosse.htm

I fågelväg såg jag inte så mycket annat,  en mamma kricka med sin familj och en ensam knipa.

Krickan gjorde allt för att ha stenkoll på sina små ( även om jag tyckte dom såg rätt stora ut ) hon spanade på dom hela tiden.

En ensam Knipa.

Sambon fick vara med på ett hörn.

Sländor fanns det i massor och på dom var det full fart, inte det lättaste att fånga dom i farten.

Och irrade dom inte runt så sysslade dom med att göra flera sländor.

Kan mycket väl tänka mig att göra ett besök där igen !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-07-03 08:04 | Läst 1389 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Äntligen.........Knuthöjdsmosse

Jag har länge pratat om att jag ville göra ett besök vid knuthöjdmosse. Men det har aldrig blivit av, ingen i min närhet som haft den rätta lusten att hänga på.  Nu är det semester och vi har som vanligt hyrt en stuga i Säfsen. När jag läser Lena H´s  blogg från mossen så slår det mig att det kanske inte är så långt dit härifrån. In på Eniro och kolla, oj, endast 5 mil. Då var det inget att fundera på längre. Jo, sällskapet, skulle jag verkligen få med mig sambon dit en tidig morgon ? Han som är så kvällspigg, kanske vi kunde åka en kväll men helst av allt så ville jag dit på morgonsidan.

Men det var inga problem, han var genast med på noterna............men bara en gång. Ville jag dit igen så skulle jag få åka själv. Nöjde mig helt och fullt med det svaret.

Vi kom fram strax för 5.30, det var ju inte direkt någon motorväg så det tog en stund att åka de fem milen. Kanske mest för att jag är så rädd för vilt den här tiden och när träden växer tätt intill vägen.

Fick en underbar  morgon och fm. lite lagom molnigt de första timmarna, ( men tyvärr ingen dimma )vindstilla och ingen mygg ! Framåt kl 10 så blev det nästan för varmt så då gav vi upp.

Alla bilder är tagna med mitt Nikkor 70-200 så det är inga närbilder, men jag gillar ju när det är lite miljö med. Några bilder är dock beskurna en del.

Rofyllt och njutbart var det, endast vi där. Skulle nog kunna tänka mig att bli en smålom i mitt nästa liv om jag får leva i denna vackra miljö.

Roligt om man kunde få någon "startbild" men det går ju så fort så det är svårt att hänga med men några godkända blev det.

Tranbärsblommorna lyste vackert rosa bland mossan.

Den ruvande såg ut att ha det ganska mysigt.

Muttrade lite om att jag kände mig stel i ryggen dagen efter. Sambon visade då mig nåra filmsnuttar på mig i mina olika fotoställningar, bl.a. när jag tog dessa bilder. Och jag förstod genast orsaken :-)

Ängsull kan vara vackert men inte när det envisas med att växa precis framför mitt objektiv.

Här var det dags för lite morgontvätt i den härliga morgonsolen.

Såg inte så mycket andra fåglar men det kommer nog en blogg till med lite annat än Lomar.

Förstora !

Ha det så gott i värmen !

 //  Ing-Marie

Postat 2015-07-01 19:31 | Läst 1794 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera