DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Där har vi förklaringen

Stundtals har det varit helt tomt på småfåglar vid matningen. Anade väl orsaken men hade inga bevis. I söndags skulle jag vara med på att rapportera i "fågelräkningen" för första gången. Trots att jag bara hinner ut en stund varje vardag så har jag ganska bra koll på "mina" fåglar. Tog ut 80-400 för att kunna se vilka som höll till under granen. Då ser jag något stort som kommer flygande och landar i granen. Aha, där kom beviset ! Vanligtvis så sveper den förbi ( men det var längesedan jag såg den ) och haffar någon liten fågel i farten. Men denna gång fick den inte tag på någon så det var väl därför den satte sig en stund. Glad att jag hade kameran i handen och lite skadeglad över att den flög iväg utan mat denna gång. Ingen pangbild man såna här gångar så är man glad att den fastnade på bild, den satt inte många sekunder.

Lite roligt var det att just denna dag då jag räknade så kom dom första domherrarna på hela vintern och sparvhöken fick naturligtvis också vara med i räkningen.

Vad har jag annars fotat då från min altan, inte svårt att gissa för er som följer mig :-) Stjärtmesar naturligtvis.

Syns jag ? 

De senaste dagarna har vi verkligen få vinter. Snö i massor, igår vräkte det ner hela dagen men tyvärr på nollpunkten så den blev väldigt tung. Snön fortsätter att falla, det är väl ca 50-75  cm nu och runt 4-5 grader, härligt !

Denna bild är från i går.

Bofinken ångrar nog sig att den inte följde med sina kompisar söderut en dag som denna 

Dagen snöfåglar kommer här.

Go´kväll ! 

  //  Ing-Marie

Postat 2018-02-02 21:02 | Läst 1790 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera