DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Äntligen dög mina äpplen

Hela vintern har jag lockat dom med äpplen, men det har inte passat dom kräsna sidensvansarna. Jag har sett dom här i krokarna när dom letat efter de sista enbären i alla enbuskar här bakom.

Men rådjuren och koltrastarna har nog varit glad över att äpplena inte tagit slut så fort

Men i går dög dom, såg genast att nu är dom nog här för att stanna några dagar ( Hoppas kan man ju alltid ) Så i morse åkte jag ner till Willys, dom har stora fruktdiskar. Kanske har dom rensat på morgonen så att jag kunde få lite skämd frukt. Men icke, att ge bort den slängda frukten, sånt sysslade dom inte med där. Så jag köpte några kilo fräscha äpplen i stället.  Åkte förbi Coop, chansade att gå in där också. En tjej höll på att rensa vid frukten, klart jag kunde få, en stor påse ekologiska äpplen, endast lite mjuka i skalet. En massa päron som var hur fina som helst. Men det duger väl inte åt oss konsumenter så då kastas det. Dom var bara glada att det kom till användning.

Så i dag har jag haft fullt upp med att spana på dessa underhållande fåglar. 

Ständig kiv, ingen vill dela med sig

" Vem i hela friden är du "  tyckte jag mig höra från båda

Fantastiskt vacker fjäderdräkt när man ser dom bakifrån.

Kameran var riktad mot sidensvansarna hela tiden så jag märkte först inte att tre rådjur stod nere vid komposten och käkade resterna som fanns kvar där. Men det räcker till alla.

Lite jobbigt när äpplena ramlar ner i snön.

Tur att det började skymma så man fick göra kväller 

Go´kväll ! 

 //  Ing-Marie

Postat 2018-03-11 20:02 | Läst 2417 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Finns det dropp finns det hopp

Det kan man ju tolka på olika sätt. Tänker inte främst på vården nu utan våren.

Den utlovade solen uteblev i dag, men lite droppar blev det med hjälp av värmen från taket.

Trevlig kväll på er !

 //   Ing-Marie

Postat 2018-03-10 16:44 | Läst 1606 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Havsörnar hos Vargas

Efter att ha känt sig aningen understimulerad med att mest ha stått  trädgården hela vintern och fotat dom små bevingade så var det på tiden med en liten upplevelse.

Så bokningen som vi (Lena K ) och jag gjort hos Vargas kom mycket lägligt. Ett mycket välordnat gömsle för havsörnar vid Gästriklands kust. Bara 45 min. resa från oss. Vi åkte upp på kvällen och mötte upp Håkan. Det blev först fyrhjuling och sedan promenad i skog och över is innan vi kom fram till gömslet. Bra anordning för kameror, två gluggar vardera som var lite finurligt konstruerade för att man med det ena skulle kunna få bra flygbilder. Nu ville ju inte örnarna vi såg flyga så mycket då dom mest verkade gilla att vara på marknivå.

Dom som spår väder hade lite fel vilket inte gjorde så mycket, för i stället för gråa moln så tittade faktiskt solen fram lite smått då och då. Men när det var som vackrast med ljuset då satt nog örnarna och lapade sol i någon trädtopp i stället för att komma ner och posera, men man kan inte få allt :-)

Det blev en sval natt då man inte får ha kaminen på under natten men sovsäckarna var varma. På morgonen fick vi snabbt upp värmen. 

Spännande att titta ut då man inte har en aning om hur eller var man befinner sig då det är mörkt när man anländer. Den första bilder är tagen med "lillen" genom fönstret, övriga med D500+70-200 och D750+ 80-400 

Efter en stund såg vi en örn lång där ute på isen. 

Sedan var det lugnt ett tag, en satt länge i talltoppen och spanade.

Korpar och kråkor roade oss då inte örnarna var nere

Det blev varmt i gömslet, plagg efter plagg åkte av och vi kollade på termometern, 31 *  och då hade vi kaminen på den lägsta nivån ! Som tur var hann vi slå av den och få ner värmen lite innan de första besökarna kom och landade utanför. För då blir man ju varm bara av känslan. 

Vore jag en örn så skulle jag bli vansinnig på kråkor och korpar som hela tiden nyper i örnens stjärtfjädrar men nu är jag ju inte det utan får i stället ett gott skratt för det är väldigt kul att se på :-) 

En kärlekskrank gamling ropade på sin kära ( tror jag ) 

Och partnern kom.

Bilderna ligger nog inte riktigt i "rätt ordning" så därför skiftar dom  olika nyanser beroende på hur ljuset var. Det växlade mycket under dagen.

Många visar örnbilder nu, speciellt på facebook så man blir nästan trött på dom. Den ena vackrare än den andra. En del av mina bilder blev inte så bra som jag trott, tror det kan vara lite dis som gjorde det ( vi skyller på det  ) men med lite uppljusning i LR så blev dom väl skapliga. Men nu är detta MINA bilder och dom är bara mina och MIN upplevelse, så för mig är det det som är det viktigaste.

Vargas håller på mars ut nu, sen i höst blir det båt i stället för vandring på isen. Skulle ju vara mysigt med öppet vatten också, så vem vet, kanske blir det även ett höstbesök.

Det blev mycket bilder så det finns många kvar att gå igenom.

Som vanligt blir det bäst om man klickar upp bilderna till bättre format.

Postat 2018-03-07 19:12 | Läst 3531 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Februaribilder

Trodde inte jag hade fotat så mycket sen min senaste blogg, men en del bilder fanns det att krafsa ihop. Som många andra har vi fått en hel del snö så nu tycker tom. jag att det får räcka. Men det är vitt och vackert och den senaste snön är lätt som bomull.

Först kommer lite bilder från helgen vid Storsjön då det var snö, blåst och lite sol .

" I´m singing in the......snow " tyckte jag mig höra här.

En sväng förbi fjällvråken en em.

Resten av bilderna är från min bakgård

Har semester ett par dagar efter helgen, ett litet äventyr väntar !

Go´kväll ! 

Postat 2018-03-02 20:38 | Läst 2273 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera