DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blå vingar

Mitt på heta dagen i det värsta ljuset åkte jag iväg för att fota i går. Nu skall inte vädret få sätta stopp för det mera tänkte jag. 

Åkte till Högbo för att spana in alla småttingar som nu finns där, flera olika kullar. Men plötsligt så får jag se en massa Blå jungfrusländor, dom var överallt. Så hos dom blev jag kvar en lång stund. Svårt ljus med knallgröna blad, men man fick leta ställen där ljuset inte var så starkt. Blev en aning stel i ryggen kände jag efteråt då man inte hade de allra bekvämast ställningarna för att få till det som man ville. Men jag klarade mig från att falla i vattnet i alla fall.

Gjorde många försök med att fånga dom flygande, men det var nästan omöjligt då bakgrunden oftast var för ljus. Men fick i alla fall några bilder jag blev nöjd med.

Hade bara 70-200 med mig, skall nog upp med makrot någon dag. Kanske gillar jag den här sortens bilder mera men det kan ju även vara kul att få några närbilder.

Som vanligt tjatar jag om........Klicka upp och förstora !

  //   Ing-Marie

PS. Det blev flera bilder på dom små andungarna också

Postat 2018-06-10 18:39 | Läst 2458 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Linslus

Var till Högbo häromkvällen för att kolla om gässen och änderna hade fått smått. Jodå, såg familjen gås med 24 ungar. Lade mig ner för att fånga några av de söta ungarna när dom kom upp för att picka i gräset.

Men när dom väl dök upp så kommer någon i vägen. Sakta spatserade den och gjorde så att jag inte såg dom små.

Och inte nog med det, den ställde sig som om den bad om att jag skulle fota den också.

Så jag gjorde väl det då.

( men det blev en massa andra bilder också, bl.a. på gräsandens ungar, kommer kanske bilder framöver )

Trevlig helg !

  // Ing-Marie 

Postat 2018-06-08 22:15 | Läst 1652 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bäst att njuta

Vi har börjat klaga över värmen på dagarna, så även jag. Är inte längre någon solfantast, kanske har det med åldern att göra, förr kunde man steka sig så man såg ut som en pepparkaka. Nu för tiden så bryr man sig inte så mycket, enbart jobbigt att vara i solen och man skall ju har mer respekt för solstrålarna än vad man hade förr.

Visst kännas det lite tråkigt att inte kunna sätta sig på altanen när man kommer hem från jobbet p.g. av värmen men då får man njuta desto mera av kvällarna som är helt underbara nu. I dag får jag även njuta av morgonen då jag är ledig. Vanligtvis så är det för kyligt där på skuggsidan då men nu är det helt perfekt. Minns inte att jag satt ute på altanen en enda morgon förra året så jag skall sluta muttra om värmen.

Vi har bara en liten tomt, men den räcker bra till för att få ha lite djurliv där. Lägger in en lite suddig mobilbild på när Doris ( duvan ) sitter och äter, Måzart badar fötterna, pilfinkarna kom med sina ungar för första ggn i dag. Ekorren håller till där nere vid stora granen men hon hann smita undan.

Här kommer lite bilder från min em. - kväll.

Hallå ! Det är slut med nötter !

Snälla, lite mer kan jag väl få !

Tack !

Måzart har ju fått ett större bad, men väljer detta ibland.

Pilfinkarna har kul i poolen.

Experten på att hitta larver

Även finkarna gillar larver.

Alla blir vi törstiga 

Doris 

Maaat !

Blää, jag vill ha insekter, inte frön !

Tiggeri från taket

 Förstora för bästa format

När livet är som bäst !

// Ing-Marie

Postat 2018-06-01 09:28 | Läst 2022 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera