Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Några personliga favoriter från Baselworld 2014 #blogg100


iPhone via Instagram -  wrist shots från olika personliga visningar under mässam - samtliga bilder.

N
u har jag känt och klämt på samt läst och talat om ett stort antal nyheter i klockvärlden. Alla är intressanta och kommer att få det utrymme de ska ha mina kommande artiklar. Men vissa klockor - oavsett prisklass - fångade mitt intresse på ett alldeles speciellt sätt. Subjektivt, känslomässigt och strikt personligt. Här presentera jag några av dem. 

Ovan en bild på "världens tuffaste klocka" - Victorinox Inox - som tål i princip allt. Förutom att vara vattentät så klarar den ett fall från 10 meter ner i ett betonggolv. Och upp till 12 G är inga problem, extrema temperaturväxlingar från -51 till +71, samt hettan från en blåslampa i flera minuter. Att bli överkörd av en stridsvagn klara den också, och den är dessutom snygg! 




Ständigt lika aktuella Omega Speedmaster, här med grå keramisk boett. Modellen kallas "Moondust" och är en uppföljare till förra årets succé i svart: "Dark side of the moon".




Ovan PatekPhilippes nya Nautilus Travel Time Chronograph - ikonisk, innovativ och svindyr.




Senaste i Longines Heritage serien: One Push Chronograph - grymt snygg re-edition av en sann klassiker.




Tudors uppföljare till succén Black Bay från 2012 - nu med blå vridning, svart urtavla samt visare och index i silver. Samma pris som föregångaren som även finns kvar i modellprogrammet. Förtjänar verkligen epitetet "ursnygg"!

Och det finns fler favoriter som tex flera modeller från Seiko och inte minst Omegas Seamaster 300 - men den har jag redan bloggat om...


  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-04-01 23:35 | Läst 10110 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man tröttnar snabbt, bättre med några billiga kineser - lika fina! LO
Själv blev jag rätt sugen på den där Seagull 1963 som du skrev om tidigare, fast risken är att den aldrig skulle visa rätt tid då jag skulle glömma att dra upp den ...
Fina ur, klassiska och otidsenliga. Och här blir nog jag konservativ... Tudor och Omegan fastnar hos mig. Fast, jag säger bara, Blancpain.... :)
Fina ur men jag gillar de äldre bättre. En Tudor Submariner från 50-60-tal blir nog mitt val.

/Stephan