Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

För exakt 25 år sedan - på Berlinmurens krön!

Brandenburger TorNikon F4 + 35/1,4 och Kodak Tri-X Pan - Brandenburger Thor sedd från väst natten mot 9/11 1989..

V
i hörde på nyheterna att något exceptionellt var på väg att hända i Östtyskland. Beslutet var snabbt fattat, bilen packad och några timmar senare kom vi fram till Västberlin. Jag minns fortfarande vad jag valde att stoppa i fotoväskan: Nikon F4, FM2, 20/2,8; 24/2; 35/1,4; 85/1,4 och en 80-200/2,8 (skjutzoom) samt Tri-X och en massa Kodachrome. Tandborste, tandkräm, deodorant och ett ombyte. Vi parkerade bakom riksdagshuset, strategiskt nära Brandenburger Thor som var epicentrum för demonstrationerna i väst. Bilen blev vår bas de närmaste 48 timmarna - som var mycket mer omvälvande än vi någonsin vågat hoppats.

Trycket inne i Österberlin var enormt och i väst pågick solidaritetsdemonstrationer. Västberlinarna försökte storma muren - på andra sidan väntade gränspoliserna med vattenkanoner. Ingen visste vart det skulle leda. Ryktena gick vilda - och så plötsligt - nyheten att gränsen skulle öppnas - omedelbart.
 

Inlagt 2014-11-09 00:32 | Läst 11264 ggr. | Permalink

"Hösten 1989 var verkligen speciell. Den världsordning man hade fötts och levt med under många år bryts upp och övergick i något annat. Det var nästan så att man fick nypa sig i armen för att förstå att det som skedde verkligen var sant."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken läcker dokumentärbild! Känns konstigt att det redan gått 25 år sedan muren revs! Ha en bra dag! Yvonne
Hösten 1989 var verkligen speciell. Den världsordning man hade fötts och levt med under många år bryts upp och övergick i något annat. Det var nästan så att man fick nypa sig i armen för att förstå att det som skedde verkligen var sant.