Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Korsresning och järtecken


Leica M8, CV 15/4,5 (Alla närvarande såg "ringen" - ingen reflex i linsen med andra ord ;-) Ser att tidningen Dagen visar mina bilder på: http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154656

Fotograferade Livets Ords korsresning idag, plötsligt öppnade sig molntäcket och formade en stor symetrisk ring runt solen. Har aldrig sett något sådant förut. En av åskådarna sa att hon sett ett liknande fenomen avbildat på en tavla i Storkyrkan i Stockholm. Detta är nog vad man kallar ett järtecken - coolt ;-)

Inlagt 2008-06-24 19:43 | Läst 6476 ggr. | Permalink

"Häftiga bilder! Jag tror att det är en halo och om jag minns rätt så visar tavlan i storkyrkan det närbesläktade fenomenet vädersol. Flera bilder med M8 idag så jag gissar också på att du valt att behålla den...eller testar du fortfarande? /Jocke"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Coolt. Men jag hade nog tyckt att det var ännu coolare om det nu vore en reflex på linsen. Vet inte riktigt varför!
Häftiga bilder! Jag tror att det är en halo och om jag minns rätt så visar tavlan i storkyrkan det närbesläktade fenomenet vädersol.

Flera bilder med M8 idag så jag gissar också på att du valt att behålla den...eller testar du fortfarande?

/Jocke
Tufft!
Sammanträffande eller "meant to be"? Det kan man grubbla över. :)

Livets ord är definitivt inte Jehovas Vittnen. Ska man placera dem någonstans, så ligger de väl snarare närmre pingstkyrkan och övriga karismatiska trossamfund. Men de kör sitt eget race, precis som många andra frikyrkor.
Intressant sammanträffande med synen av korset och himlafenomenet, magiskt förebådande--

här uppe i lappland ser jag halos, som det heter, väldigt, väldigt, väldigt ofta, och de kan faktiskt variera en hel del utseendemässigt--

detta är förmodligen den mäktigaste halon, kolla mitt tidigare blogginläg Guds straff:
http://www.fotosidan.se/blogs/silja/15835.htm