Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Nikon D700 är en "photoshop-anka" ;-)



Har gått igenom alla tillgängliga trådar (tror jag ;-) om Nikon D700:an samt analyserat bilderna. Och det finns problem med trovärdigheten. Om vi börjar med bilderna så hittar jag tydliga spår av manipulation samt total inkonsekvens i vad bilderna föreställer:
1. Bilden ovan ger ett manipulerat intryck, "kamerakropparna" i förgrunden hänger inte ihop med bakgrunden.
2. Bilden nedan "D700" ser "inklonat" ut när man förstorar bilden.
3. Om man gämför bilderna så ser man att kamerakropparna ovan har mycket högre "prismahus" än kameran på bilden nedan.
4. Kameran på bilden nedan ser ut att ha D200:ans kontaktskydd, om än modifierat.



5. Om vi sedan ser på bilden av löptexten så stämer inte typsnittet, bla så är "700" lite lägre än "D:et" i "D700" något som inte syns i texten när "D3" näms.



När det sedan gäller själva texten så har det påpekats i flera internationella forum att språket inte håller "Nikon standard":
1. Det används "kamera-slang" som är vanligt på tex sajter som Dpreview men inte i broschyrer.
2. Texten känns inte lika "proffsig" som Nikons reklamtexter brukar vara
3. Det hänvisas upprepade gånger till Nikon D3, något Nikon aldrig brukar göra, dvs hänvisa till en tidigare modell i en ny kameras broschyr osv.
4. Dessutom så anger den kinesiska origanlposten av meterialet även det troliga priset. Något som Nikon aldrig anger i sina broschyrer, och som tryckeriet nog inte får del av när de trycker reklammaterialet.

Så min slutsats är att detta med 90% säkerhet är en "anka" om än en skickligt gjord sådan och med flera nya grepp för att öka trovärdigheten.
Men en kamera med liknande specar kommer, om den sedan heter D10, D700 eller något annat (troligast) återstår att se.

Ps.
Jag är medveten om att jag kan få "äta upp" detta inlägg ;-)

Inlagt 2008-06-19 12:04 | Läst 10409 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Visst är det bra med sund skepticism till det tryckta material som läckts. Frågan är dock hur vi skall ställa oss till helheten dvs att flera källor pekar på att något nytt är på gång från Nikon, att Nikon-Lasse åkt till London där det sägs bli informationsdag 26/6 och presskonferens 30/6. Jag tycker själv att det finns en del märkligheter i all information och rykten som cirkulerar. Finns det någon substans i det hela (att Nikon kommer med nya produkter snart) eller är vi alla offer för våra överdrivet positiva förhoppningar?
Den som lever får se! I vilket fall känner jag mig mer som en road spekulant än ett "offer"! :)

Per
Jag tycker också det verkar vara fejk.
Hej Johan!
Jag har hört nada om D700. Enligt ett uttalande från Nikon i början av året så kommer de inte att konkurrera med EOS 5D i nuläget. De lägger i första hand krutet på större och dyrare fullformatare.
Shalom//Chasid
"Den fotografiska bilden är inte död, men den är svårt sjuk. I en tid då allting är möjligt, inte minst med datorns hjälp, så har den klassiska fotografin allt mer kommit att påverkas av den digitala illustrationen. Och detta så till den milda grad att det idag är omöjligt att veta hur en bild kommit till...." ;) ;)

Ha en fin midsommar Johan!
/Bengan

Ps. Och skrev nyss en Blogg om att "Digitala arkiv inget för framtiden.." :)
Om innehållet i texten är falsk, faller inte punkt 2 då?
Ska i alla fall bli spännande att se om den kommer...

/Peter
Som jag skrev i tråden om detta, tror även jag att detta är fejk - om än ett mer ambitiöst sådant än de flesta liknande.

Det är många som hoppas på en D3 utan batterigrepp, men i övrigt nästan identiska specifikationer som D3:an. Jag håller det för inte helt omöjligt, med tanke på att de för en himla massa år sedan gjorde en kamera som hette F801, som i mångt och mycket var samma kamera som F4; det som främst skiljde dem åt var ett lättare hus och något långsammare serietagning.

När man ändå spekulerar, kan man fundera på vad Canon kommer att kontra med; blir det en förhastad 1D MkIIIn eller väntar de ett tag till? Det är ju inte på något sätt så att Canons kameraförsäljning går dåligt, men jag tror att Nikons siffror är betydligt högre än de flesta räknat med.

Den som lever får se, men den skulle kanske kunna heta D301? En något större kamera än D300 med FX-sensor, ungefär samma hastighet som D300 och en sämre sökare än D3 (jag har svårt att tänka mig att de gör något som motsvarar F6). :)

Och justja, den högupplösta D3:an kommer förstås att komma också, men den är nog inte lika intressant för de flesta.
Jag är på din sida Johan. Jag reagerade oxå över prismahusets utformning på småbilderna. Men jag har inte sagt något, utan låter de som vill debattera fritt och drömma sig in i vilka specikationer den borde ha.
Hej!!, jo du får gärna äta upp detta inlägg :-))
Hej hej! Käka upp!!! HeHe..