Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Ska jag sluta blogga? Bara för att jag inte svarar på alla kommentarer...


Ricoh GXR + A12 28mm f2,5 @3200 ISO När dagen inte räcker till får man använda natten. (Obeskuren osv)

Sitter i soffan med min febriga dotter bredvid mig, hon har spelat spel på min iPhone, nu ser hon på Barnkanalen. Jag läser ifatt bloggar som jag försummat, bla de på Fotosidan - och så kommer jag till Tobbes blogg och då läser jag detta: 

"Det finns några här på FS som inte svarar på tilltal. Alla är män. Ingen nämnd och ingen glömd. Däremot har alla kvinnor svarat som jag tilltalat. Med tilltal menar jag i det här sammanhanget svar på ett blogginlägg. Jag har svarat på ett blogginlägg men har inte fått någon reaktion tillbaka.

Varför svarar inte dessa herrar kan man undra. Oförskämt? I allra högsta grad. Högmodigt? En stor portion. Snobbigt? En lika stor portion. Dessa herrar verkar föredra monologen som samtalsform. Eller är det kanske föredraget? Eller så betraktar de mig som en buse. Oavsett vilket så är det trist och jag kommer inte mer att tilltala dessa herrar som har blivit så fina och märkvärdiga."

Ingen nämd ingen glömd säger han - så jag bör nog räkna in mig själv. För jag svarar inte alltid på kommentarerna i min blogg. Varför?
Om jag ska tro Tobbe beror det på att jag är: oförskämd, högmodig och snobbig!

Tobbe - du har fel!  

Det finns två anledningar till att jag inte alltid svarar på bloggkommentarer:
A. Tidsbrist  Och när tiden väl infinner sig så känns det ibland dumt att svara på gamla komentarer... 
B. Stress. Och då menar jag inte i första hand pga "tidsbrist" enl punkt A - utan snarare "kommunikations-stress" som uppstår när två mobiler konstant ringer, fyra mailkonton flödar över av mail, och budskap via sms, Facebook och Twitter strömmar in. För att klara det måste jag stänga av ibland. Och prioritera.

När jag prioriterar så kommer såklart familjen först. Sedan arbetet. Osv.

Borde jag i ljuset av detta sluta blogga? Nej - men det måste ske på mina villkor. Dvs jag gör mina inlägg när ledig tid och inspiration sammanstrålar och jag svarar på kommentarer när det går.

Vill någon ha en dialog med mig så rekommenderar jag mailen, eller "kontakta medlem" funktionen här på Fotosidan. För mail svarar jag alltid på - såklart ;-)

Ps.
Jag uppskattar såklart alla kommentarer - även om jag inte svarar, och jag vill såklart att det kommenteras i bloggen.
Och Alf har även skrivit ett mycket läsvärt blogginlägg om detta. 

Inlagt 2011-10-08 16:14 | Läst 10135 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fortsätt med ditt liv och på dina villkår! Jag prioriterar själv min tid och ibland räcker det inte till att svara på alla kommentarer, så är det bara.Visst, det är trevligt med svar men jag har full förståelse om det dröjer eller inte kommer alls!! Men precis som dig uppskattas det inte mindre för det. Tänker jag sluta blogga? Nej, inte det heller men jag skriver när jag har tid, lust och ork och förhoppningsvis något intressant och berätta också :)
Mvh Marie och jag tar inte illa upp för att du inte finner tid;))
Man gör som man själv vill och tar konsekvenserna av sina val. Själv prioriterar jag familjen 100% före allting annat.

Trevlig lördagskväll, det ska jag ha!

Tommy
Fortsätt att prioritera familjen Johan, din dotters barndom kommer aldrig tillbaka igen! Jag har full förståelse för att du inte väljer att svara på alla kommentarer.

Jag är faktiskt glad för att jag inte har fått så många kommentarer på mina senaste inlägg :) Jag har egentligen inte tid att svara på alla kommentarer som jag får och kan känna mig ganska så stressad om det blåser upp till en diskussion i min blogg. Nu har jag istället haft mer tid att lägga på att skriva inlägg och det är det och inte kommenterandet som är det viktigaste med bloggen.
//Chasid
Man kan aldrig kräva ett svar. Ett samtal är ömsesidig respekt. Det kan finnas en miljon goda skäl för en människa att inte svara.
En blogg är inte nödvändigtvis ett diskussionsforum.
Follow johanericson on Twitter
   

Religion Fotobloggar Dela

fotobloggar.nu  

Innehållskategorier