Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Världsnyhet från Grundig

Grundig lär ha kommit ut med något revolutionerande för oss TV-tittare. Frågan är om man ska köpa nu eller invänta nästa innovation?

Den här blir nog bra till Televinken

 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-07-25 20:10 | Läst 3809 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tänk att det funnits en tid då all ny teknik var analog.
Allt går igen sägs det, men med ny teknik vete f*n. Men det vore lite kul om det analoga kom tillbaks, åtminstone viljan att söka kunskap.

/Janne
Svar från pic-tor 2013-07-29 23:09
Utvecklingen går ständigt framåt och teknik som blivit omodern har i regel mycket små chanser att komma tillbaka. Själv hoppas jag att film kommer att finnas till rimliga priser under lång tid framöver.

/Torbjörn
Det bästa man kan göra är att kasta ut dumburken. Jag förstår verkligen inte varför folk sitter och häckar framför den på kvällarna istället för att vara ute och fota eller något annat konstruktivt. Internet är ett bättre alternativ eftersom man både kan ge och ta information, inte bara bli matad.

Teve är jävulens påfund, punkt slut! ;-)
Svar från pic-tor 2013-07-29 23:15
Teknikutvecklingen får visa om datorn helt tar över tevens roll. I viss mån är vi ju redan där. Jag har en relativt ny TV, kanske är det den sista jag köper? Jag ser inte speciellt mycket på TV. Det handlar om urval, precis som vid fotografering. Nu tror jag ju inte på potentater, vare sig där uppe eller därnere, så där får vi nog skylla på den ondskefulle människan:).

/Torbjörn
Idag är tv-apparaterna lika stora och platta som reklamskylten : ) //Erik
Svar från pic-tor 2013-07-29 23:17
Ja, utvecklingen går mot allt större. Själv har jag en 40-tummare, som jag tyckte var en bjässe när jag kånkade hem den. I dag betraktas den väl snarast som en lilleputt-tv.

/Torbjörn
Vilken nostalgibild. Underbart Torbjörn !
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2013-07-29 23:21
Tack för ditt glada utrop Lena! Bilden är tagen 1977 tror jag och då var det traditionella bildrör som gällde. Jag har för mig att man kunde teckna en särskild bildrörsförsäkring på den tiden. Om bildröret gick sönder lagades naturligtvis teven och det blev dyrt. I dag vet jag inte ens om det finns några TV-reparatörer.

/Torbjörn