Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag minns att det blåste..

Jag minns att det blåste i Kåseberga sommaren 2005 när B och jag kämpade upp för trapporna till Ale stenar. Väl uppe tittade vi på skärmflygarna som svischade fram i uppvindarna från branten. De var så kraftiga att folk kunde fälla sig nästan vågrätt ut över branten utan att falla ned. Vi låg på magen och tittade på stensättningen och de turister som vandrade ut och in i den. Korna betade vid brantkanten och kanske kände även de av de bärande uppvindarna. En ko som djärvt kastar sig ut över branten och låter sig föras bort till andra betesmarker, det skulle jag vilja se.

Vid piren syntes inga kor, vare sig i luften eller på marken. Flygande kor lär ha orsakat allvarliga trafikolyckor; så kasta ett öga mot himlen då och då när du far efter semestervägarna.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-05-16 23:20 | Läst 2702 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kåseberga är riktigt fint, längtar efter bilden på den flygande kon!
Svar från pic-tor 2014-05-17 08:03
Ha, ha. Kor ska ständigt bevakas, man vet aldrig vad de tar sig till :). Kåseberga återvänder jag ständigt till när jag är i Skåne
Kåseberga e fint!
Såg en falk hangflyga där!
Falken stod hel stilla i vinden, och höll huvudet helt stilla,
det va bara kroppen och vingarna han ständigt korrigerade med!
/B
Svar från pic-tor 2014-05-17 08:18
När det blåser från havet är uppvindarna otroligt kraftiga där, och här handlar det inte om termik, som fåglar är så skickliga på att utnyttja. Falkar har ju en makalös acceleration, från nästan stilla, som i ditt fall, till full speed när den slår bytet. Här passar "slår" väldigt bra in för den lär knocka sina offer med fart. Kåseberga drar, kanske blir det en tur dit i sommar.
Skulle också vilja se en flygande ko. A propos flygande kor har jag en sån där urgammal sk rolig historia om flygande kor, men utan poäng, bara lite konstig.

"Det var två kor ute och flög. Rätt var det var trillade den ena ner. Då sa den andra kon "Det gör inget, min farmor har en kiosk!" (Slut)

PS Har köpt en Epson V 750 men inte packat upp den än, det är för fint väder! / DS
PS 2 Min fru suckar av ngn anledning varje gång jag drar den här historien. Den här gången slipper hon, hon läser inte FS/ DS
Svar från pic-tor 2014-05-17 21:42
Flygande kor vill vi nog se lite till mans tror jag :). Oj, den typen av historier var populära på 60-talet. Jag antar att det var under mycket stor influens av tidningen MAD och Lasse O' Månssons svenska skapelse Hjälp. Vad kul att du skaffat en V750. Jag tror att du kommer att bli positivt överraskad av resultatet man får vid skanning av 6x6. Småbild är helt OK också. Ramarna som följer med är däremot inte så kul, men kanske de blivit bättre på senare tid. Har man släta, fina negativ är det inga problem men kupade negativ klarar de inte så värst bra. Jag använder SilverFast 8 till V750 och det fungerar bra. Vuescan går också bra.