Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Duvan

Igår. Jag tar en promenad ned på stan för att uträtta några ärenden. Men först tar jag mig en fika på café Lido vid Stortorget. En mugg kaffe och Lidos goda kardemummabulle. Jag väljer ett bord vid kanten av torget där jag har bra uppsikt över vad som händer omkring mig. Det är inte särskilt varmt, bara när solen behagar titta fram.

Jag har nästan fikat klart när jag ser en av Lidos expediter luta sig över staketet som omgärdar serveringen. Hon tittar på något som ligger på gatan. Vad är det? När jag tittar närmare ser jag att det är en duva som ligger där. Den ligger helt platt mot stenbeläggningen, som om den ruvade. Jag ser att den rör på huvudet, men i övrigt är den helt stilla. Andra fåglar och människor rör sig alldeles i närheten utan att den reagerar. Flickan går tillbaka in i caféet och jag misstänker att hon ringer någonstans.

Efter ett tag dyker en man upp, iförd orange väst och med en håv i ena handen. Först går han in i caféet men återkommer efter en kort stund. Jag reser på mig och pekar åt honom var duvan ligger. Efter några sekunder är jobbet med att plocka bort den svårt sjuka/skadade duvan avklarat. Det märks att mannen har gjort det här förut. Vi som fikar tittar tysta på varandra och visst känns det lite sorgligt.

Ett kort utsnitt av tiden, den 17 juli 2015, kl 4 på eftermiddagen. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-07-18 11:53 | Läst 2506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vilken kommunal service!
Svar från pic-tor 2015-07-18 12:03
Ja, det är bra att den finns. Nutidsmänniskans matbeteende gör att staden formligen invaderas av fåglar.
Bra att den servicen finns. Konditori LIDO, kul att det finns kvar.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2015-07-18 12:04
Jodå, Lido finns kvar. Både vid Stortorget och uppe på söder. Dessutom har Lido övertagit caféet i Bönan.
Skönt att den fick komma därifrån
Marianne