Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Är den digital, frågar mannen?

Jag är och hälsar på Björn och Ingemor i deras vackra fritidshus i Korsheden. Korsheden ligger strax utanför Söderbärke i södra Dalarna. Här förplägnas jag med god mat och gott fikabröd. Vi pratar om allehanda ting och det känns som om samtalen kan pågå hur länge som helst. Björn och Ingemor är fantastiskt trevliga människor och jag stortrivs.

Björn och jag går en runda genom den intilliggande skogen. Den är skyddad och ingen åverkan får göras. Här växer höga, mäktiga granar som effektivt filtrerar solljuset. Det här är ingen låg-ISO-skog.

Senare på dagen gör vi en tur till Söderbärke. Vi promenerar förbi Hembygdsgården och kyrkan ned till sjön Barken. Där sätter vi oss på en bänk och ser ut över den vackra sjön. En man kommer förbi och undrar vad vi har för oss. Han är nyfiken på min gamla Yashica Mat 124 och får kolla hur bilden framträder i sökaren. Han undrar om den är digital, för han har hört att det inte längre finns film att köpa. Kanske är det så i Söderbärke, synd i så fall.

Är den digital, frågar mannen?

När vi kommer till sjön ställer vi våra klockor


Hus vid Barkens strand


Vi sätter oss på bänken och tittar ut över sjön


Solen reflekteras i Hembygdsgårdens fönster


Badsjön

Det fanns film kvar i kameran och därför fick den komma med på resan. Den har stått oanvänd ett halvår i skåpet så den behövde motioneras. De rutor som finns kvar rinner snabbt genom kameran och jag uppskattar fortfarande den känsla av ursprung dessa kameror har.

Väl tillbaka i Korsheden fortsätter de trevliga samtalen, allt medan mörkret sänker sig utanför de stora fönstren. Det är dags att bryta upp och köra hem på snirkliga vägar och genom mörka skogar.

Tack än en gång Björn och Ingemor för ett mycket trevligt besök i ert vackra hus.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-09-13 13:07 | Läst 2265 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den där bänken brukar jag sitta på och fota norrsken
Kul att du letar dig till mina trakter, där har jag bott i 10 år och sjunger fortfarande i kören
Marianne
Svar från pic-tor 2015-09-14 10:09
Se där. Jag tänkte på dig Marianne när vi gick förbi kyrkan. Det är fint här vid sjön Barken. Jag förstår inte hur du hinner med allt.
Tack för alla fina ord Torbjörn! Det var en riktigt mysig dag, det tycker vi också. Kul att du har framkallat filmen från Yashican, dom är riktigt fina dom bilderna. Vet inte om det är inbillning men jag upplever att dom analoga bilderna ofta har en mjukare, finare gråskala!/ Björn T
Svar från pic-tor 2015-09-14 10:19
Mellanformat ger väldigt fina tonövergångar som jag tycker väldigt mycket om, och jag fortsätter använda mina gamla kameror så länge det finns film att köpa. Sony A7r gillar jag naturligtvis också. Bilden på mannen blev kraftigt underexponerad och jag fick lyfta skuggorna rejält.