Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ "Fy fan" och "Skit på linsen", kommenterade han

Jag lade in ett porträtt på en vacker somalisk kvinna i gruppen Skandinaviska fotoklubben på Facebook. Jag har fått många positiva kommentarer och gillanden. Men det är en kommentar från en man som avviker från de övriga. Han kommenterar bilden med orden "Fy fan" och "Skit på linsen". Visst blir man fundersam över sådana kommentarer. Överraskad? Nja, jag vet inte, i dag skäms inte folk över att öppet visa sitt främlingshat. Att de samtidigt avslöjar sin egen brist på kunskap och begåvning tycks inte hejda dem.

Naturligtvis är mannen som fällde kommentarerna nu bortplockad från gruppen. Det var säkert ett pris han var villig att betala för att få uttrycka sitt främlingshat och rasism.

Den här underbara kvinnan bor inte så långt ifrån där jag bor. Hon är själv intresserad av foto och har förklarat att hon gärna ställer upp för fler fotograferingar.

Bilden har tidigare publicerats i min blogg.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-09-22 11:06 | Läst 4398 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fy fan borde väl studsa tillbaks till honom och skit på linsen måste han ha, som inte ser hur bra bilden är och hur stilig kvinnan är...
Svar från pic-tor 2015-09-29 22:00
ja du, vad som rör sig i skallen hos somliga är något jag ofta funderar över. Han skulle bara ha träffat den här rara kvinnan.
Det finns idioter till allt, tyvärr så är de för tillfället ganska många. Tråkigt att konstatera att både Ungern och Polen redan glömt hur det är att leva på fel sida av muren. Rasande fin kvinna du fotograferat, vilket leende, och vilka ögon hon har. Mycket bra bild Torbjörn.
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:01
Tack så mycket Ingemar. Ja, man undrar ibland över vissa människors förstånd.
Ja du, man upphör aldrig att förvånas.
Jag tittade i går på ett program om människor, som bodde på soptippen i Moskva.
En av männen sa - vi är också människor och är lika mycket värda som alla andra.
Så är det nu och för alltid.
Fint porträtt
Marianne
Ingemar Svensson 2015-09-22 12:02
Då tittade vi på samma program Marianne.
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:02
Tack Marianne. Ja, det är skrämmande hur människor värderas ibland.
Fantastiskt fin bild och skrämmande läsning, ja rasismen verkar mer och mer öppet, undrar hur det ska sluta, må gott, LO
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:06
Tack så mycket Lars Olov. Sådana här "mindre begåvade" människor kommer nog alltid att finnas tyvärr. Förmodligen ser de sin (svaga?) position i samhället hotad av invandrare från andra kulturer.
känns illa att det finns sådana människor men du tog ett så fint porträtt på kvinna med så fina ögon!
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:06
Tack så mycket Dan.
Mycket, mycket fint porträtt!
Kommentaren - som du säger blir inte jag heller överraskad, hur tråkigt det än är. Samtidigt känner jag ofta i såna här sammanhang en önskan att se personen bakom kommentaren live, vem ÄR det egentligen? Och jag tänker att hen måste vara nån som mår rejält dåligt, en balanserad människa gör knappast så.(absolut ingen ursäkt)/ Björn T
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:08
Tusen tack Björn. Jag förstår inte hur dessa personer tänker och resonerar. Hur man i ett öppet samhälle med all tillgänglig information ändå är så begränsad i sitt tänkande.
Den kommentaren säger mer om honom som person än om motivet som är en väldigt vacker kvinna.

mvh Tommy
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:09
Tack. Visst slår sådana kommentarer tillbaka på den som levererar dem.
Snyggt, stolt och medvetet mera sådant

Ha det
alf
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:10
Tack Alf. Instämmer i din kommentar.
Hej Torbjörn,
du vet att jag beundrar denna bild och det är sorgligt att den ska kommenteras på det sätt du berättar. Det är tyvärr alltför ofta som den typen av uttryck kommer fram idag, likaså andra typer av elakheter och mobbing på nätet (helt anonymt förstås).
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:13
Tack Lena. Sådana kommentarer är trots allt inte så vanliga men det finns säkert de som tyst instämmer. Nu blev ju personen, till mångas glädje, straffad direkt och åkte ur gruppen.
Förbannat tråkigt att sånt skall behöva hända! Har man inget vettigt att säga så bör man hålla tyst! Snygg porträttbild som är snyggt inramat i svart! Ögonen gör hela bilden!
Ha det fint!
//Micke
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:14
Tack Mikael. Som jag redan skrivit ovan så förstår jag inte vad som rör sig i den här personens huvud.
Man blir lite rädd...-hur mår människor egentligen???

Och din bild är såååå fin! Jag vet att jag beundrade den då du visade bilden i det tidigare inlägget...och berättade om ditt möte.
Må så gott!
Svar från pic-tor 2015-10-08 12:16
Tack så mycket Lena. Känslokalla, empatilösa människor tänker och ger uttryck för sådana tankar. Naturligtvis är det skrämmande.