Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Dagens dubbel

Annandag jul och solen tittar in i mitt kök via sovrummet. För ett kort ögonblick sveper den sina strålar över mina köksluckor. Jag hämtar kameran i mitt arbetsrum, tar bilden och ställer sedan tillbaka den i sitt skåp. När jag återvänder till köket har solen redan vandrat vidare till nästa lägenhet.

Underbart är kort, alldeles för kort. Carpe diem, fånga dagen, lev i nuet, the decisive moment. Livet består av en oändlig mängd korta ögonblick, och du kan inte fånga alla. Stressfaktorn bland människorna är hög, där de springer mellan storstadens alla affärer med näsan i mobiltelefonens skimrande skärm. Vad är det för ögonblick de fångar? Ser de världen utanför den färggranna skärmen.

En spårvagn bromsar in gnisslande vid hållplatsen, folk kliver av och på. En man letar igenom den efter julaftonens fröjder fyllda papperskorgen. Några sekunder senare gnisslar spårvagnen vidare mot nya hållplatser, nya människor. Papperskorgen är genomsökt och mannen försvunnen. Ögonblicket finns inte längre mer, förutom i min kamera. Där varar ögonblicken i evighet.

Jag hälsar på Kristoffer, min yngste, och efter den goda lunchen tar vi en rejäl promenad. Det blåser och molnen leker tafatt på himlavalvet. Han är glad över julklappen, en svartvit bild i kvadratiskt format. Inramad och färdig att hängas på väggen. En vägg som är ett pågående bildprojekt.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-12-26 11:03 | Läst 2206 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tänk att man kan fånga ögonblicken och förvara dem i evighet...det är nästan trolleri tycker jag!
Mycket fin och tänkvärd text idag av dig.

Jag har också en vägg som är ett pågående bildprojekt, det är roligt!

God fortsättning på julen...
Svar från pic-tor 2015-12-29 09:56
Tack Lena. Bilder har fascinerat mig ända sedan barndomen. Att kunna ta ett tvärsnitt av tiden, och bevara det för framtiden, med hjälp av kameran är fortfarande magi för mig. Ja, rena trolleriet. Att använda väggarna i hemmet som ständigt pågående bildprojekt låter lockande.

God fortsättning och Gott nytt år.
Bra skrivet Torbjörn.

God fortsättning!
Svar från pic-tor 2015-12-29 09:57
Stort tack Tommy!
En fin betraktelse i juletid. Viktiga är dessa ögonblick!
//Tommy
Svar från pic-tor 2015-12-29 10:01
Tack så mycket Tommy. Ögonblicken är viktiga.
Första bilden är inte bara fyndig, jag tycker den har enkelhetens skönhet också!/ Björn T
Svar från pic-tor 2015-12-29 10:04
Tack Björn. Den här årstiden gläder jag mig åt det lilla ljus som sipprar in genom mina fönster.