Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Rainy Day Women

"Well, they'll stone you when you're trying to be so good
They'll stone you just like they said they would
They'll stone you when you're tryna go home
Then they'll stone you when you're there all alone..." (Bob Dylan)

Vi talar ju inte samma språk Bob och jag. När jag skriver Rainy Day Women så menar jag det också. Kvinnor en regnig dag. Bob menar nog någonting helt annat. Trots att jag knatade fram och åter på det stora stentorget kände jag mig inte det minsta "stenad". Regnet öste ned och jag sökte skydd under gallerians tak. Stod där och tittade på alla som krånglade med sina bångstyriga paraplyn. 
Regnet kom plötsligt och många skyndade över torget, förbi alla torgstånd och in under taket. 

Då, när vi står där och huttrar, kommer kvinnan farande ut från gallerian. Som ett jehu. Nu har jag ju inte setts något sådant väsen,  men de lär röra på sig rätt så snabbt har jag hört. Det gjorde hon, med stora kliv, i skor med hög klack. Fast inte högklackade skor, då tänker man på något annat. Hennes spänstiga steg ville jag fånga med kameran. Folk stod i vägen och hindrade och med 35:an på så försvann hon i sökaren i ett huj. Två skott, varav ett träffade någorlunda. Timmerflottaren på pylonen blev bättre träffad. Så kan det vara ibland på stan. Bilden dyker upp som en blixt och vips så är den borta.

Lade ut bilden i en gatufotogrupp på Facebook. En engelsk kille tyckte att jag kunde ha behållit den i mitt privata album. Varför utvecklar han inte, fast jag bad om det. Kan det vara de rosa skorna? Nu när dagen lider mot natt den andra dagen verkar det som om jag får leva med att inte veta.

Tänkte inte så mycket på det tidigare i dag då jag besökte Kolforsen. Testeboån rinner så vackert förbi där.

Fast det är förstås en annan historia. Dessutom helt utan regn.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-07-19 23:23 | Läst 2158 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snygga spiror har hon i alla fall, o stämning i bilden är det, lite erotisk kanske? Må fint, LO
Svar från pic-tor 2016-07-21 23:08
Vackra kvinnor har också sin plats på gatufotoscenen.
Vad är det han säger Bengan, The roots of photography is snaps, back to the roots så du har uppenbarligen lytt uppmaningen. Ett äkta snaps alltså. Elegant dam i ösregnet, fint snaps tycker jag!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-07-21 23:12
På gatan måste man vara skjutklar och koncentrerad hela tiden. Annars blir det inget skjutet. Då kommer man hem tomhänt. Den vackra kvinnan skiljde sig från mängden, men jag hade önskat att jag hade haft ett bättre läge. Väntade in kvinnan i rosa t h innan jag tog bilden.