Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Sparsmakade utställningar är att föredra

Att hålla det enkelt med inte för mycket detaljer i bilden kan ofta vara att föredra. Det ger ett lugnt intryck och ögat behöver inte vandra särskilt långa sträckor över bilden. Å andra sidan kan en bild med mycket detaljer i ge massor med information och man kan länge betrakta den och ständigt upptäcka något nytt. Men ögat får jobba. En utställning som till stora delar innehåller bilder med mycket detaljer i är krävande att se på. Det händer ofta att jag i början stannar länge framför varje bild och försöker läsa av allt som finns att upptäcka. Efter ett tag tröttnar jag och sveper förbi bilderna utan att granska dem särskilt ingående.

En utställning bestående av bilder med få detaljer kan göras mer omfattande än en dito med mycket detaljerade bilder. I alla fall är det min uppfattning. Överhuvudtaget är vissa utställningar för omfattande, oavsett hur detaljerade de är. Jag tänker på den senaste utställningen med Anders Petersen på Fotografiska. Jag orkade knappt ta mig runt den. Hans bilder är så känslosamma att man inte orkar ta in hur många som helst. Utställningen innehöll också en hel del "dubletter" om jag minns rätt. 

Det ska bli spännande att besöka årets Fotomässa. Egentligen skulle jag behöva sprida ut besöket på två dagar för att kunna ta in allt jag är intresserad av. Men med tanke på att resan Gävle-Älvsjö t o r tar drygt fem timmar i anspråk så låter det sig inte göras. Hade mässan däremot pågått några dagar till så hade saken kommit i ett annat läge.

Det står mellan fredag eller lördag. Fördelen med fredag är att det troligare kommer att vara mindre med besökare och därmed mindre trängsel, köer mm. Programmen skiljer sig åt en aning mellan dagarna. Bestämmer mig i morgon. Kanske ses vi där?

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-11-07 20:39 | Läst 760 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, en bild med många blickfång och/eller bottnar kräver en hel del av betraktaren. När jag besöker Fotomässan brukar jag också försöka hinna med Fotografiska plus någon annan utställning över en helg. Det slutar ofta med både trötthet och en känsla av otillräcklighet. Därför brukar jag då och då avstå det här Stockholmsbesöket. Förra året blev jag dessutom besviken på ett tunt föreläsarutbud där en del inplanerade föreläsningar också blev inställda. Så i år stannar jag hemma även om det trots allt rycker lite i kroppen. Hoppas ditt mässbesök blir givande!
Svar från pic-tor 2016-11-07 22:42
Tack Sture. Det gäller att gå sina egna stigar på Fotomässan och välja och vraka bland begivenheterna. Annars tröttar man ut sig i onödan. Har man varit på ett antal mässor så är risken stor att man får se ungefär samma saker som förut. Trots detta så ser jag varje år fram emot mässan. Alltid lär man sig något nytt och ofta träffar man på vänner från FS, eller kompisar man inte sett på länge.
Svedje 2016-11-07 22:56
Så är det, förstås, men de egna stigarna blir både många och långa då man över en helg ska försöka klämma in så mycket som möjligt. Felet är ju att Stockholm ligger i periferin :-)