Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Kan man fotografera soptunnor?

Återvinningskärlen står i stram givakt bredvid behållaren med sand. Inget skräp ligger på marken och trappan är rensopad. På den här bakgården är det alltid ordning och reda. När jag vandrar runt på stan brukar jag gå in på gårdarna och se mig runt. Vissa gårdar är välskötta och fint planerade medan andra ser ganska tråkiga ut. 

Är soptunnor verkligen något att fotografer? Den frågan ställer sig säkert flera som i stället menar att det enbart är rosafärgade soluppgångar, solnedgångar, katter, fåglar, blommor och liknande som man ska fotografera. Själv vidhåller jag att man absolut kan fotografera soptunnor (kärl). 

Den här bakgården, eller rättare sagt utsnittet, ger intryck av ordning och reda och jag tycker föremålen harmonierar mot byggnadens ytor. Det var mitt omedelbara intryck den här dagen. En annan dag, med annat ljus, kanske mitt intryck hade varit annorlunda. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-12-13 19:55 | Läst 1213 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Självklart ska sådant här fotograferas, mer spännande än en del av det du räknar upp
Svar från pic-tor 2016-12-13 20:09
Tack Jan-Olof. Nu har jag ju inte specialiserat mig på bakgårdar och soptunnor utan fotograferar det mesta som kommer i min väg :–)
janolof 2016-12-13 20:20
Det vet jag att du gör
Jag ser hellre en bild på en sopkärl än på en solnedgång. Jag är på din sida Tobbe :-)

Mvh Tommy
Svar från pic-tor 2016-12-13 22:22
Tack Tommy. Jag har inget emot vare sig soluppgångar eller solnedgångar. Men man ser otroligt många sådana och jag undrar ofta varför folk gillar sådana bilder till den grad.
Det kan man da i hvert fald Thorbjörn.
Det kaldes vel socialrealisme og det har jeg også gjort nogle gange.
Du har lykkes rigtig godt med det her.
Mvh. Erik.
Svar från pic-tor 2016-12-14 20:55
Det går nog lika bra om man heter Erik :–). Det är ju det personliga intrycket, känslan, som styr var och ens fotograferande och man ska vara ärlig mot sig själv.
Gick ju väldigt bra det, att fota soptunnor alltså
Ser prydligt ut och i framtiden så är det säkert som ett tidsdokument för vem vet vad vi har för slags sophantering då..
Svar från pic-tor 2016-12-14 21:00
Tack Margareta. Ja, man ska nog inte ha förutfattade meningar om hur en bra bild ska se ut. Det kan variera i det oändliga, och det är bl a det som gör fotografering så roligt och utmanande. Tidsdokument kan det aldrig bli för många av. Vår tid lär nog domineras av selfies är jag rädd, soptunnor lär komma långt ned på listan.
Jag gillar den här typen av bilder av husfasader "rätt upp och ned"!
Svar från pic-tor 2016-12-14 21:02
Tack Anders. Ja, visst är det roligt att upptäcka ett intressant utsnitt av en husvägg.