Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sprang på en filmare först och därefter en blomma och en kaja.

Gick en sväng till det nyanlagda utebadet vid ån. I det gråmulna vädret var det nästan tomt på badbryggan. Ja, inte helt. Tre personer vankade av och an där. En kille höll på att greja med en kamera på stativ. En kille och en tjej satt på en bänk. Jag gick fram och undrade vad de höll på med. "Filminspelning", fick jag till svar. "Jag ska göra en film om dans", fortsatte killen med kameran. "Var kan man se den då", undrade jag. "Hos mig på Facebook", sade killen med kameran. "Ge mig din mobil så ska jag fixa så vi blir vänner". Jag gjorde så och så skiljdes våra vägar.

Jag drog mig ned mot stan och mötte på vägen ett gäng ungdomar som alla tycktes vara på väg till badet. Dansen på bryggan verkar dra folk tänkte jag. Strax därefter såg jag några blommor som växte i det höga gräset vid sidan om vägen. Det var bara några få blommor. De lyste så fint mot det gröna så jag klev ut i grönskan och tog några bilder. Nu hade jag 35:an på och den fick duga denna gång.

Jag vet inte vad det är för blomma, men jag gillar formen och färgen.

Väl framme på Stortorget blev det kaffe och en giffel. Jag satt där inte ensam. En kaja hade slagit sig ned på staketet endast en dryg meter från där jag satt. Den satt där och bligade på mig med sina kloka ögon. Han fick inget av mig, fast han tiggde som en hund. Jag tog några bilder med 35:an och hann t o m att byta till 55:an innan den blev skrämd och flög sin väg. 

Jag gillar kajor.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-07-21 22:22 | Läst 2224 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En lila krollilja har du avbildat, något jag aldrig sett förr och inte visste den fanns ens. Kajan blev riktigt bra.
Svar från pic-tor 2017-07-22 09:41
Tack Stefan. Krollilja alltså. Vacker blomma.
Låter som en händelserik promenad, kul att bli fejsbook-kompis med någon man möter så hastigt!
Å andra sidan är det många av vännerna där man aldrig mött irl....
Snygg Krollilja och kajan är en av mina favoritfåglar, den är så uttrycksfull!! Fina bilder!
Hälsn Anne-Sophie
Svar från pic-tor 2017-07-22 17:30
Tack Anne-Sophie. Killen som filmade verkar vara en trevlig prick och det ska bli kul att se hans film. Visst är kajor trevliga fåglar. De ser så förståndiga ut där de sitter och spejar på folk som går förbi.

//Torbjörn
Jag fastnar förstås för den unga kajan som så gärna ville ha något gott. Det är en ungfågel vilket man kan se på de bruna fjädrarna och att ögat inte är blått. Det är nog lite tufft om föräldrarna slutat mata så jag förstår om den tiggde.
Hälsningar Lena