Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Mötet

Männen går gågatan fram. Skägg har de båda två. Den ena mannens har vitnat så han är äldre än den andre mannen. Så möts de. Han med vita skägget tittar ömsom rakt fram och ömsom på mig. Kanske han inte vill möte den andre mannens blick. Han har stannat för att vittja en papperskorg.

För några år sedan såg jag en mycket vackert klädd äldre dam komma gående i Kungsträdgården. Jag stannade till för hon skiljde sig verkligen från mängden. Hennes kläder var inte nya, men som sagt mycket vackra. De gick i olika toner av blått. På huvudet bar hon en mycket elegant hatt. Hon kom gående mot mig i sin eleganta utstyrsel. Så stannade hon till vid en papperskorg och började rota i den. Hon fann något som hon stoppade i sin medhavda bag. Hon upprepade samma manöver vid varje papperskorg hon passerade.

Hon gick förbi mig helt nära och jag såg först nu att hon var ganska gammal. Men hon rörde sig elegant och världsvant där hon gick mellan papperskorgarna. Jag hade aldrig tidigare sett en sådan elegant dam rota i en papperskorg. Naturligtvis funderade jag mycket på vad jag nyss sett. Allt är inte vad det synes vara. Min kamera fick vara overksam under hela den här episoden. Jag kände både respekt och medlidande för den här vackert klädda damen. Vad hade hänt henne i livet?

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2021-02-25 17:14 | Läst 926 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
"Hälsa för alla" - står det på skylten mellan männen

pensionen för en äldre Östermalmsdam kan vara den lägsta
stor våning - inte röra kapitalet
när jag var barn satt det en äldre kvinna i Gamla Stans tunnelbana och spelade klarinett
det berättades om henne att hon bodde i en stor villa i Saltsjöbaden
och var tvungen att leva på liten pension och det hon spelade in
hon vågade inte röra kapitalet
din bild väcker en del tankar och inte minst tacksamhet över att slippa samla pantflaskor

/inger
Svar från pic-tor 2021-02-26 12:49
Tack Inger för din intressanta kommentar. Ja, hemmafruarnas situation när de blivit ensamma och gamla var nog inget vidare. Man ser de på stan hela tiden – de som letar något att panta.