Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Von oben perspektiv

Står på en bro och tittar ned på vattnet som strömmar förbi. Ser de hästhovsliknande näckrosbladen och andra växter som kantar ån. Och det svarta vattnet förstås. Tänkte att det här blir nog bra med svartvit film. Annars hade det mesta varit grönt.

Det är något speciellt med svarta vatten. Man kan ofta inte se botten och vet inte hur djupt det är. När man var liten hörde man de vuxna ibland tala om bottenlösa sjöar där folk hade försvunnit i det oändliga djupet. Simkunnigheten var ju inte så stor förr så därför satte sådana här historier skräck i åhörarna. Ramlade man i sjön, även om den inte var särskilt djup, var man illa ute. Var sjön bottenlös ja då var man chanslös och säkert fanns något i sjön som drog ned en i djupet.

Här kan man som mest plurra.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-07-24 12:11 | Läst 1235 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Svart vatten, visst är det fint, bra bild tycker jag, må gott, LO
Svar från pic-tor 2022-07-25 09:43
Tack LO. Ha det gott själv.
Jag gillar din bild och din text. Det finns mycket av igenkännande i situationen, den bottenlösa sjön, mörket och så vidare. Och det är fint att din bild är såpass allmängiltig och lättolkad. Det understryker texten.
/Gunnar S
Svar från pic-tor 2022-07-25 09:45
Tack Gunnar. Ja, mörka vatten har vi väl alla någon slags relation till. Upplevd på riktigt eller tagit del av någon annans berättelse.