Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ekorrträsk 1977

Ekorrträsk är en liten by drygt två mil söder om Lycksele på vägen mot Vindeln. På 70-talet köpte mina svärföräldrar ett hus där för att ha som sommarstuga. Här har min familj tillbringat många semesterdagar. Både vinter- och sommartid. Efter många års rustande såldes stället för några år sedan. När jag ser de här gamla bilderna kan jag inte låta bli att känna ett stänk av vemod. Det var ju så fint här.

 

Straffspark

 

Fredrik jobbar i vedbon

 

Fredrik och morfar kör in ved

 

Skottkärran lastas

 

Paus i arbetet

 

Potatislandet förbereds

 

Vy mot sjön

 

Vy mot södra delen av byn Ekorrträsk

 

Kameran jag använt är Pentax Spotmatic, med objektiven Super Takumar 3.5/35 mm och Super Takumar 1.9/85 mm. Filmen är Kodachrome (II eller 64 ?) och allt inskannat med Epson 4870.

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2009-11-13 11:43 | Läst 6548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ska man skanna med hög kvalitet tar det tid. Jag skaffade min skanner för några år sedan och började skanna in några magasin med dior. Tyckte dock att det tog för lång tid och tröttnade. Bäst är nog att på något sätt schemalägga arbetet. Ta en eller två timmar per vecka i anspråk för skanning.
Det som förvånar mig är att diabilderna fortfarande har en sådan hög kvalitet. Jag kan inte se att de förändrats alls. Jag har nästan uteslutande använt Kodachrome. De har hela tiden förvarats i sina magasinlådor i rumstemperatur.
Det var många år sedan de gick igenom någon projektor.
Jag ska testa att skriva ut de här bilderna hos Crimson men jag vet inte hur pass arkivbeständiga deras utskrifter är.