Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sandöbron 1969

I min förra blogg kunde man skymta Sandöbron på en av bilderna från Lunde. Lennart Olsons bortgång helt nyligen fick mig att tänka på att jag hade tagit några bilder på Sandöbron under en semesterresa.  Jag och en kompis hade lånat brorsans bil och gjorde en semestertur upp efter norrlandskusten sommaren 1969. Vi stannade bl a i Lunde intill Sandöbron för att på plats kolla var filmen "Ådalen 31" hade spelats in året innan. Efter det så satte vi oss på klippan precis under bron och fikade. Det var en mäktig känsla att sitta där under det väldiga brospannet och höra på när bilarna passerade över våra huvuden. Jag minns att det var en lös plåt vid ena brofästet och varje gång en bil körde över så smällde det till i plåten. Vi trodde ett tag att bron höll på att rasa så vi skyndade på med fikat. Här kommer alltså några bilder som är drygt 40 år gamla.

Sandöbron1

Sandöbron sedd från Lundehållet

Sandöbron2

Här på klippan satt vi och fikade

Sandöbron3

Sandöbron har ett mäktigt brospann

Sandöbron4

Det är en mycket vacker bro

 

Fotograferat med Pentax Spotmatic, normalobjektiv och Kodachrome

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-05-24 22:41 | Läst 6984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du Torbjörn, jag har en gammal bild på mig när jag står som barn på Sandöbron 1970. Vi åkte varje sommar under min barndom genom detta avlånga land från Blekinge till Haparanda och där över till kemi i Finland där min farmor och farfar bodde.
Svar från pic-tor 2010-05-25 11:05
Den bilden måste du visa oss! Från Blekinge till Kemi i Finland genom hela Sverige! Det är vad jag kallar resa det :). Förra sommaren åkte jag från Knivsta upp till Kalix. Jag tyckte det var väldigt långt.
jag lägger bilden på min blogg nästa gång.