Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bella och Ari

Efter visiten på Hötorget i söndags gick jag till Bella Picturas fina utställning hos Galleri Ciresia vid Mariatorget på Söder i Stockholm. Vid tillfället var det ett fåtal besökare och Sofia Andersson tog sig tid att titta på utställningen tillsammans med mig. Jag ställde naturligtvis en hel del frågor kring bilderna och Sofia svarade på det mesta. Ni som ännu inte sett utställningen har fortfarande tid att göra det. Den pågår fram t o m 18 augusti. Den kan verkligen rekommenderas för där finns flera fina bilder. Jag tackade Sofia för väl omhändertagande och gick ut i den sköna kvällen.

Vid ett bord utanför galleriet satt en man i vit kavaj och vita byxor. På huvudet hade han hatt. Han diskuterade ivrigt med två kvinnor. Vem kan det här vara tänkte jag? Det kanske är någon känd fotograf, tänkte jag först, för jag såg att det låg en kamera på bordet där han satt. Jag tog fram min Yashica 124G och märkte att jag glömt att sätta i ny film. Jag gick in i en port och satte i en ny rulle. Under tiden hade de två kvinnorna avlägsnat sig.

Jag gick fram till mannen och frågade om jag fick ta några bilder. Det gick alldeles utmärkt så jag tog snart de tolv rutor jag hade till förfogande. Mannen tyckte att jag hade en väldigt fin kamera och bjöd mig sitta ned. Han berättade att han arbetade på en facktidning och att hans stora intresse var konst, poesi och musik. Okunnig som jag var frågade jag vad mannen hette. Ari svarade han; Ari Eskelinen.

Ari berättade att han tillsammans med några andra var i full färd med att planera en KonstPoesiMusik - Vernissage i Galleri Ciresia den 21 augusti. Alltså i samma galleria som Bella Pictura har sin utställning. Ni kan läsa om vernissagen här:

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1160927

Jag vill inte kopiera in några av Aris texter här i bloggen för det berörde vi aldrig i vårt samtal. Däremot fick jag tillstånd att publicera mina bilder på honom. Hans texter finns att läsa här:

http://www.poeter.se/arie

Vi hade ett långt och mycket trevligt samtal som naturligtvis handlade om foto och övrig konst, men även om musik och bostadssituationen för många i Stockholm. Ari visade även hur Facebook fungerar, för en icke-ansluten som jag. Tiden gick fort och de två kvinnorna återvände och tillsammans med Ari fortsatte de att diskutera kring den kommande vernissagen. Jag tackade för mig och promenerade genom stan till centralen. Ni som har möjlighet, kom till Galleri Ciresia den 21 augusti. Det blir nog en fantastiskt spännande tillställning. Tyvärr kan jag inte komma själv för jag ska till Göteborg på 60-års kalas.

Här följer några bilder jag tog under vår diskussion:

 

Ari 6

Ari 5

Ari 7

Ari 1

Ari 2

Ari 3

Ari 8

Ari 9

Ari 10

Ari 4

Ari 11

Ari 12

 

Tack Ari för en väldigt trevlig pratstund!

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-08-12 20:11 | Läst 6465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul händelse och cool snubbe...... Tror också på Bellornas utställning.... får försöka ta och pilla mig dit i helgen..... Och, fina bilder Torbjörn!! Kör ut på papper och förära honom med en bild om du besöker utställningen.... //Peter
Svar från pic-tor 2010-08-12 20:41
Jodå, visst ska jag skriva ut bilderna till Ari. Det är klart du ska besöka Bellornas utställning Peter!
Fina svartvita fotografier du tog på Ari. Han ser konstnärlig ut på något vis. Jag visste heller inte vem han är. Ha ha ha. Man kan ju inte känna till alla, oavsett vem de än är.
Svar från pic-tor 2010-08-13 08:32
Man kan inte känna igen alla kulturarbetare som träget stretar på. Däremot ska man inte tveka att ta kontakt med människor när man är ute på stan. Antingen får man ett avvisande svar eller så får man ett trevligt möte och dito pratstund. Tack Rei.
Gillar verkligen dina fina svartvita bilder!
och tack för upplysningen om Ari...kul! // Lena E
Svar från pic-tor 2010-08-13 08:36
Tack Lena. Vad roligt att du gillar mina bilder på Ari. Just nu har jag fotat en hel del med mina gamla mellanformatare. Det har varit väldigt roligt. Jag hoppas att mina länkar gav dig något intressant att läsa. I dag blir det ett besök på Kulturfestivalen i Stockholm.
Du e rolig du Torbjörn. Ta en hel rulle på en café-finne. Men jag förstår dig mer än väl. dom där Yashikorna är vanebildande. :)
Svar från pic-tor 2010-08-13 12:00
Ja, det är klart med dagens filmpriser kanske man borde ha mer disciplin på sitt galna avtryckarfinger :). Men TLR är ju så gammaldags och kul!
Fina bilder! Bild 5 och 12 var bäst tycker jag. =)
Svar från pic-tor 2010-08-16 11:29
Tack Robin för att du tog dig tid att titta på bilderna.
Hej Tobbe

tiden har verkligen rusat iväg så snabbt och jag har varit på gång att kontakta dig flera gånger under hösten, men märkligt nog så blev det aldrig av. Jag har haft mkt att göra: Är redaktör för en tidning så jag har gjort två nummer samt sedan där utöver haft tre konstutställningar. Hör och häpna så hade jag faktiskt en fotoutställning i december. Men men ...nog om det.

Jag måste verkligen tack för dig det fina mötet vi hade på Mariatorget i augusti och ja, jag ser ju att du är en fin fotograf dessutom. Att du dessutom lyckas fånga vissa av mina drag så att även jag känner igen mig själv i dina bilder, berätttar ju en hel del om dig.

Skulle väldigt gärna vilja beställa några av dessa bilder av dig, om det är möjligt!? Hur gör du då - vid en sådan förfrågan?. Som du märker så gjorde jag mig själv till medlem på denna sida och när jag får tid snart så ska även jag lägga in lite foton. Kanske att dukan kontakta mig via denna sida.

Har just nu en utställning som pågår på Södermannagatan 28, på Galleri Darling. Tyvärr är sista dagen i morgon onsdag den 16 februari... ställer även ut lite foton tillsammans med målningarna.
Sitter här mellan kl 12.00 - 18.00

Ifall du har tid , trots sådan här kort varsel, kom gärna förbi

MvH Ari Eskelinen
Svar från pic-tor 2011-02-15 17:35
Hej Ari!

Vad roligt att du hörde av dig! Tyvärr kan jag inte se din utställning med så här kort varsel men en annan gång kanske. Du får beställa så många bilder du vill ha. Jag skulle naturligtvis ha erbjudit dig det tidigare men det är lätt hänt att bilderna blir kvar på hårddisken. Du kan skicka mig ett mejl och tala om vilka bilder du vill ha och i vilket format etc.

/Torbjörn
hej Tobbe Ibland så har tiden en viss benägenhet att rinna i väg och jag ser att jag tog kontakt med dig i februari och nu är vi redan i maj månad. Har under en lång period varit tämligen internetbefriad - jag gör så ibland periodvis och vilar mig ett tag från det för att ine bli alldeles för ockuperad av fenomenet. Men nu är jag tillbaka igen och lite aktiv på FB samt att jag tänkte också kolla upp denna sida. Jag har också börjat fota och nylegen köpt en Nikon som jag försöker lära mig att fota digitalt samt arbeta manuelt med kameran. Tytcker att det är jättekul att ha börjat fota vid siddan om måleriet. Lade in tio foton tidigare i kväll på denna sida - jag har nicknamnet arie. Som sagt jag beställer gäran några foton av de svartvita du tog på mig - ska funder på vilka jag vill välja sdamt formatet så återkommer jag till dig om detta via mail.

allt Gott till Dig
och vi hörs mer framgent

MvH arie
Svar från pic-tor 2011-05-09 11:18
Hej Ari!

Roligt att du också börjat fotografera igen. Det kan bli för mycket internet ibland. FB har mycket låg prioritet f n. Är inte så värst aktiv med min blogg här på FS heller. Rustar min lägenhet och det tar det mesta av min tid annars bläddrar jag i gamla arkiv och rensar alternativt tar fram för senare bruk. Däremellan försöker jag dokumentera vad som försiggår i gaturummet. Självklart fixar jag de förstoringar du vill ha.
hej igen ... tack för ditt svar. Kom också gärna och hälsa på i min ateljé i vår eller sommar: Det är helt underbart därute med utsikt över Mälaren och ett naturreservat runtomkring - en underbart gammal och vackra skogsmarker. Dessutom är vårt atljéhus från 1800 talet och är ett gammalt varvsarbetarhus. Vi har fyra ateljén här samt två permanentboenden. Utedass samt vattenpump på gården och vi eldar med ved så i ateljén har jag kakelugn samt vedeldad spis i köket. Därtill har vi vedeldad bastu i huset ... så det är verkligen som att vara på landet fast så nära staden. Ifall du har möjighet att hälsa på så hör av dig - det finns också mkt att fota här om därtill är på det humöret: Lycka til med allt det du gör och så hör jag av mig vad det gäller beställningen - Allt Gott till dig / hälsn arie
Svar från pic-tor 2011-05-11 15:01
Det skulle vara väldigt roligt att få se din ateljé och omgivningarna kring den.