Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sommarkort från Mölle

Jag har semestrat några somrar i trakterna kring Mölle och naturligtvis har det blivit några besök till den gamla badorten dit herrskapen från Sverige och norra Europa förr i tiden åkte och badade. Nu var det väl inte alltid badandet som lockade mest utan den redan då beryktade svenska synden. Det spreds rykten om att kvinnorna badade nästan nakna. Sanningen var den att kvinnorna använde baddräkter, vilket var ovanligt på den tiden. Tidigare badade de i stort sett fullt påklädda men nu tog man av sig både rysch och pysch och visade lite grand av den vita huden. Mer behövdes inte för att sätta Mölle på kartan.

Nåja, det är vackert i Mölle och här kan man få skåda det internationella kapitalet lägga till i marinan med sina fashionabla segelbåtar. Men här finns naturligtvis också vanliga människors lite mindre båtar av olika slag. Man kopplar av över en matbit i någon av de små restaurangerna som har öppet under sommaren och kollar vilka båtar som lägger till och vilka som lägger ut.

Med hjälp av bilder kan man resa tillbaka till platser man tidigare besökt. Det har stora fördelar att resa på det här sättet. Man behöver inte boka flyg och hotell utan man kan bekvämt sitta i soffan med sin laptop i knät och så bär det i väg.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-09-19 17:32 | Läst 2997 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Tobbe
Dina bilder gör sig så fint i svartvitt. Jag blir avis... Du får till en sån otroligt fin kontrst mellan svart och vitt. När jag försöker blir det bara grått och bilden förlorar direkt stunsen.
Du kan du =)
Kram Lena
Svar från pic-tor 2011-09-20 16:08
Tack så mycket Lena. Nu var ju vädret den här dagen väldigt kontrastrikt så där hade jag mycket gratis. Vädret spelar naturligtvis mycket stor roll för slutresultatet. Annars är det väl inga konstigheter. Jag konverterar till svartvitt i Silver Efex Pro men i de här fallen med minimala justeringar.

Ha det bra
/Torbjörn
"Min fru har rest till Mölle, till Mölle by the sea" gnällde Povel. Jag hade ingen aning om att det var något speciellt med Mölle men nu vet jag, det är allmänbildande att läsa bloggar.
Riktigt läckra bilder!

Ha det gott! /Thomas
Svar från pic-tor 2011-09-20 16:11
Det finns nog en hel del avhandlat om Mölle tror jag. Povels gräsänkling hade otur för hustrun kom ju hem för tidigt från Mölle :-). Kul att du gillar sommarkorten.

/Torbjörn
Mölle by the sea..... Det va där jag körde bil för första gången... :) Jag va 13 år. Vi var och badade mina föräldrar och jag. Plötsligt börjar det regna och ja, det va bara att packa och åka hem. Som den gentleman jag var, erbjöd jag mig att springa i förväg till bilen med grejor och allt.
Och visst, den stod ju i ett nedförslut så..... in med grejorna och loss med handbromsen...
Mina föräldrar va ju sådär lagom glada men allt gick bra....
Visst är Mölle fint, med Kullaberg, Hovs hallar, Båstad, Torekov.... på ett stenkasts avstånd....
Och Mr Thomas, Povel gnällde inte... han njöt.... ;)))

Svar från min Skånska Laptop, //Peter
Svar från pic-tor 2011-09-20 16:13
Hej Peter. Ja, det är ju ganska backigt i de där trakterna så du fick nog upp skaplig fart på bilen. Hela området är som sagt väldigt vackert och det finns mycket att titta på.

/Torbjörn
Vilka jättefina bilder du tagit!!! Blir lite nyfiken hur du gör dina s/v bilder, de är fenomenala!=)
MVH,
Daniel
Svar från pic-tor 2011-09-20 16:23
Tack så mycket Daniel. Som jag skrev till Lena ovan så var det ett kontrastrikt ljus den här dagen och då behöver du inte dra i kontrastreglagen så mycket, om alls. Vare sig i Silver Efex Pro, som jag konverterar i, eller Photoshop. I de flesta fall eftersträvar jag en bred gråskala och försöker låta bli att skuggorna sotar igen helt. Rent allmänt kan jag väl säga att jag är ganska noga med färghanteringen och försöker få så naturliga färger som möjligt. Allt i från vitbalans i Camera Raw (i LR) till levels och curves i Photoshop. Inga konstigheter egentligen mitt arbetsflöde ser ut så här.

/Torbjörn
Härliga bilder från Mölle. Reser gärna med
Marianne
Svar från pic-tor 2011-09-20 16:25
Tack Marianne. Leta fram baddräkten så far vi :-).

/Torbjörn