Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Höstbilder från Valloxens strand och dess omgivningar

Rubriken blev kanske i högtidligaste laget, men höstbilder från Knivsta låter så jämra banalt. Då tror folk att det blir några bilder från Korvmojjens horisont. Nej, gott folk här kommer allt bilder från nejder där en gång Olof Thunman spankulerade omkring och fick inspiration till "Vi gå över daggstänkta berg." Jag kan lova er – den här dagen var det inte bara bergen som var daggstänkta – allt var daggstänkt. Hur gör man en visa på det temat? Det hade nog inte ens den där Thunman klarat av. Berg förresten, jag har inte upptäckt några under alla år jag bott här. Kanske tänkte han på slottsbacken inne i Uppsala dit han kanske hade förirrat sig efter att ha intagit sillunch en valborgsmässoafton.

Bilder av olika slag kan man ta nästan jämt. Variation är bra för sinnena. Bilder kan också tas i alla väder. Även när markerna stänkts av dagg.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-10-31 22:52 | Läst 4802 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Knivsta är väl inget vidare ortnamn om man nu tänker efter, det har jag inte gjort tidigare, men nu när du säger det så... Du kanske kan flytta till Jerusalem som ligger mellan Ua och Hammarskog. Vore högtidligt att kunna säga att man bor i Jerusalem i Uppland. Du skulle ha lika nära till stan, eller t.o.m. närmare än vad du har nu!

Gillar de lite glada färgerna i bilderna, en fin samling foton!
Svar från pic-tor 2011-11-01 08:42
Tack så mycket Rauni. Jerusalem låter bra mycket bättre än Knivsta och definitivt högtidligare. Valloxen låter ju inte så imponerande heller. Genesarets sjö låter definitivt bättre. Får nog ta mig en funderare hur jag ska göra framledes :).

/Torbjörn
Om man ruskar lite på kalejdoskopet blir det bra bilder i dimman, ofta med fina färger av dimdropparnas filtrering.

Och Knivsta, när jag hör det kan jag inte undvika att tänka på Sandberg...
Svar från pic-tor 2011-11-01 08:53
Gösta "Knivsta" Sandberg har jag aldrig träffat men däremot hans bror flera gånger. Han bor i Knivsta och vi stötte ihop lite då och då när vi var ute på hundpromenad.
Våta färger blir lite klatschigare än torra så dimma fungerar bra i färg. Tack för kommentaren.
Vackra höstbilder, kort och gott... //Peter