Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gullers ställer ut

K W Gullers son Peter Gullers ställer ut på Stadsbiblioteket i Uppsala. Han har under de senaste åren strövat omkring på gatorna i Uppsala och fotograferat människor i olika sammanhang. Alla bilder är i färg och kategoriserade efter olika teman. Det var vernissage i dag och jag gjorde ett kort besök innan jag åt lunch. Jag hann få några ord med honom innan reportern från Radio Uppland drog honom åt sidan.

Vi hade precis börjat prata om gamla Pentaxkameror när reportern drog honom åt sidan...

...och jag missade förstås fokuspunkten som hamnade bredvid

Folk började strömma till och de gillade vad de såg

Ni som har möjlighet att se utställningen, gör det. Den är mycket sevärd och kanske finns du själv med på någon av bilderna.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-01-10 20:35 | Läst 2240 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ska masa mig ditåt. Har böcker att lämna där så jag kommer inte undan heller. Stadsbiblioteket verkar ha något fotografiskt att visa upp numera hela tiden. Senast var det naturfotografi från Uppland (han som bl.a. har gjort en bok om Fyrisån, vad hette han?).
Svar från pic-tor 2012-01-10 21:02
Jag förmodar att du menar Mats Wilhelm (Pettersson)? Han har i alla fall givit ut ett par böcker om Fyrisån, t ex "Från Lena till Ulva". Jag tror inte du kommer att ångra dig för utställningen är väldigt trevlig.

/Torbjörn
RHelena 2012-01-10 23:06
Så var det, Mats Wilhelm! Hans bilder hängde på en vägg och hans böcker hade plockats fram för att man skulle få titta på fler av hans bilder.
Obildad som jag är vet jag inte var stadsbiblioteket ligger (Jo i en del andra, men inte Upsala), men kanske hittar jag dit någon gång. Risken att jag är med på någon bild är nog minimal...
Svar från pic-tor 2012-01-10 21:05
Stadsbiblioteket ligger vid gågatans norra ände vid korsningen till S:t Olofsgatan. Jag såg några bekanta ansikten men inte mitt eget ;).

/Torbjörn
janolof 2012-01-10 21:11
Ja, då dyker det upp i minnet (biblioteket alltså).
Tackar.
ztenlund 2012-01-11 00:05
Det är för övrigt ett kvarter ifrån där Café Årummet ligger, dit fikat var utlokaliserat i september.
Intressant vad de röda jackorna sticker ut bland färgtonerna i de två sista bilderna. Jag tycker ändå mest om den första bilden av någon anledning ... han tycks vara i full koncentration/diskussion/inspektion eller nåt. :-)
//Ewa
Svar från pic-tor 2012-01-10 21:45
Rött är ju en väldigt dominant färg som lätt tar över uppmärksamheten. Ibland så mycket att jag konverterar till svartvitt. Här är det ingen fara på taket tycker jag ;). Som jag nämnde ovan hade vi precis börjat prata om gamla Pentaxkameror då reportern drog honom åt sidan och jag missade skärpan ;).

/Torbjörn
Kanon, jag skulle ändå till biblan i morgon.
Svar från pic-tor 2012-01-11 10:17
Då får du en trevlig stund ;).

/Torbjörn
Det var ett bra tips! Jag ska ta och stega dit någon dag. :)
Svar från pic-tor 2012-01-11 10:18
Vänta inte för länge bara ;).

/Torbjörn