Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Allt medan färgen torkar...

Jag håller på att rusta min bostad. Just nu har jag målat dörrkarmar och foder vita, tidigare var de mörklaserade.

Sedan står innerdörrarna på tur. En ligger redan på "operationsbordet" och har fått sig en grundmålning och en färdigstrykning på ena sidan.

Det är fem dörrar som ska målas så det kommer att ta tid. Mitt sovrum ska också få sig en uppfräschning med målning av tak och väggar.

Nya golvsocklar ska också fixas vad det lider. Kameran ligger och surar i kameraväskan men den kan gott vila ett tag för jag har så mycket på lagret redan som behöver lyftas fram i ljuset.

Man har tid att fundera när man håller på att rusta. Radions P1 står på hela tiden och förser en med intressanta program hela tiden. 

Byggjobbare

Funderar mer och mer på hur man ska ta hand om alla bilder vars antal ständigt växer. Jag har gjort några böcker på Blurb och de blev alla bra. Det är avsevärt trevligare att bläddra i en bok än att glo på en bildskärm hela tiden. Men är det rätta sättet att spara för framtiden? Jag ser att Bengt Björkbom 
funderar lite grand kring de här frågorna på sin blogg också. Tvärtemot honom tror jag att väldigt många bilder blir intressanta om 50 år. Jag tror att vi är mer toleranta, vad gäller t ex innehåll, kvalitet mm, mot äldre bilder än bilder från samtiden. Inte vet jag om samtiden var så särskilt förtjust i Disfarmers bilder men i dag höjs de till skyarna, och det med all rätt. Tiden gör något med oss människor. Det sägs ibland att vi saknar förmåga att leva i samtiden. Vi planerar ständigt för vad vi ska göra nästa vecka, på semestern och under senare år har vi ständigt påmints om att spara till pensionen. Eller så tänker vi tillbaka på tider som flytt. Kanske med hjälp av gamla fotografier från konfirmationen, första bilen, den stora kärleken, bröllopsbilder och första bostaden.

Ja, man hinner fundera på mycket när man rustar sin bostad. Allt medan färgen torkar...

I det här inlägget är det enbart analoga bilder fotograferade med Minolta Dynax 7, Pentax Spotmatic F och Rolleiflex TLR.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-04-19 17:08 | Läst 5602 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är bättre att fotografera och blogga, för då kan du göra inlägg. Att ruste bostaden ger bara utlägg.

Det är ett intressant grepp du har, det här med en text som handlar om en sak, och bilder som berättar något annat. Du ger läsaren dubbelt så mycket, även om det innebär dubbla förvirringen.

hälsar /J-O
Svar från pic-tor 2011-04-19 18:22
Målarfärg har blivit så dyr så det är tveksamt om det lönar sig att måla om dörrarna. Samtidigt tycker jag att man inte ska slänga saker som fortfarande går att använda och dörrarna är i prima skick fast de är gamla. Ibland roar jag med mig att låta bilderna till bloggen stå fria från textens innehåll. Den saken är jag ju inte ensam om här på FS. Det kan ha sina fördelar tycker jag. Vi tolkar bilder så olika. Några kanske tycker att de här bilderna mycket väl passar ihop med texten. Andra kanske finner de ointressanta för att de "hänger fritt". Oavsett hur det är med den saken så behöver man ibland få i sig lite svårtuggat :-).
Svårtuggat är det inte!
Dubbel valuta för "pengarna"
Jag drabbas av lätt svindel inför att text och bild inte hänger ihop :-D

Jag hajade till först när jag såg bilden av SJ-loket. Det ser grymt och farligt ut på något vis, som ett robotmonster ur en science fiction-film.

Jag har fått många tankar om de saker du skriver om efter att samma dag läsa både Bengans och din blogg. För många för en kommentar :-) Men själv målar jag hellre om en dörr än kastar bort den. Fast ibland är underbehandlingen ett hästjobb som man kan bli knäckt av, om det är en mycket gammal med speglar och lister. Fast slänga en sådan, eller spika över masonit (som de gjorde på 1950-talet) är helgerån.
Svar från pic-tor 2011-04-19 19:12
Här är det ju uppenbart att bilder och text inte hör ihop men ibland blir man inte riktigt klok på vad bloggaren vill säga med både text och bilder för ibland går de ihop för att sedan glida isär. Mina dörrar är vanliga, släta dörrar som var vanliga på 70-talet när mitt radhus byggdes. Jag tvättar med målartvätt först och sedan slipar jag med ett fint sandpapper. Efter dammsugning är de klara för grundning. Masonit på spegeldörrar – vilket vansinne. Fast det finns många fina trägolv i det här landet som fått masonit och plastmatta över sig. Lika vansinnigt det.
Ja nu fick du mig att fundera. Tror väl att många tankar surrar i huvudet när färgen torkar.Jag funderar i skogen på en stenhäll med jycken. Vi filosoferar bra tillsammans
Läckra bilder till bloggen. Som dom andra säger dubbel valuta
Glad Påsk
/ Marianne
Svar från pic-tor 2011-04-19 19:18
Vad roligt att bloggen fick dig att fundera lite grand och tack för att du tycker om bilderna. Att få sitta ute i skogen tillsammans med sin hundvalp och filosofera låter väldigt avkopplande. Jag önskar dig också en Glad Påsk.
Det låter så trevligt att måla och göra fint samtidigt som man lyssnar på något intressant radioprogram. Alltid roligt att få göra om lite hemma.
Jag förstår att du har massor av bilder i ditt arkiv Torbjörn =)
Jag gillar dom två sista massor =) De är superfina och skulle passa bra på utställning.
Varför har du inte det? En utställning? Med alla dina gatufotobilder. Det skulle bli succé.
Ha en underbar påsk.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2011-04-19 22:24
Tack Lena för att du hejar på :-). När jag grejar hemma har jag nästan alltid radion på och det är P1 som gäller. Radio Uppland fungerar bara inte, ständiga upprepningar hela dagarna. Visst skulle det vara roligt med en utställning någon gång. Vi får se. Hoppas du får en fin påsk också Lena.