Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Antikrundan, eller en titt i mormors fotoalbum

Har legat lågt med fotograferandet några dagar. Dels beroende på värmen och dels på en ihållande muskelinflammation. Besökte sjukgymnasten i dag som gav mig ett stretchningsprogram jag ska köra några gånger om dagen. Dessutom är det Ipren som gäller i en vecka och sedan hoppas jag att värken har släppt. Jag måste ju vara i toppform när den tvåögda Yashican jag lyckades köpa på Ebay anländer. Film och kemikalier har beställts så jag är beredd när den väl kommer.

Under tiden roar jag mig med att ur mitt bildarkiv ta fram några antikviteter. Bilderna är inte gamla utan helt nytagna men i Lightroom är det ju ganska lätt att ge dem lite patina.

Kanske såg det ut så här i mormors fotoalbum.

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-07-01 00:12 | Läst 2000 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Yashican kommer att bli jättekul. Jag lovar :)
Svar från pic-tor 2010-07-01 12:30
Jag trodde inte att jag hade en chans på Yashican men jag lade ett bud och till min förvåning såg jag sedan att jag hade vunnit. Folk är väl lediga och bevakar inte så noga. Det ska bli väldigt roligt att testa den. Jag har en gammal Rolleicord som jag köpte på en LP-auktion för tio år sedan. Jag lämnade in den för genomgång och rengöring och den fungerade ett tag men efter ett tag upphörde slutaren att fungera. Ska ta fram den ur gömmorna igen och se om det är värt att lämna in den för lagning.
Jättefina bilder och den första gillar jag verkligen, fint ljus i den. Hoppas du snart känner dig bättre!
Hälsn Pia-kristina!
Svar från pic-tor 2010-07-01 12:37
Jag skulle naturligtvis tagit mod till mig och frågat om jag fick ta några bilder till på den här söta tjejen. Nu hade hon sin (storvuxne) pojkvän med sig så modet svek mig tyvärr. Jag hade gärna tagit fler bilder med solljuset silande genom hennes hår. Tyvärr kom det folk i vägen också.
Bilderna är fina och skulle säkert vara det i "vanligt" svartvitt också. Kanske till och med ännu finare. Det såg knappast ut så här i mormors fotoalbum. För det mesta var det nog bara ateljéfoton från det tidiga 1900-talet som var sepiafärgade. Såna här snapshots ur levande livet dök knappast upp förrän folk började fotografera själva. Och då var det ofta (alltför ofta!) enkla lådkameror som användes. Det blev ofta roliga bilder, men den tekniska och bildmässiga kvaliteten var inte på långa vägar lika hög som det du visar här.

Men om din mormor var yrkesfotograf kan det ju ha sett ut något i den här vägen :-)
Svar från pic-tor 2010-07-01 23:05
Naturligtvis har du rätt, men jag ville bara leka med tanken att man tittade i någons fotoalbum. Ibland behöver man göra små utflykter för att sedan återvända till sina egna jaktmarker med förnyad inspiration och energi. Tack Ernst Göran.