Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bilder på returen

Var ledig i dag och åkte in till Uppsala i tron att filminspelningen av Millenniumfilmen fortfarande pågick. Besviken står jag på Drottninggatan och ser på när kulisserna håller på att monteras ned och de trevliga "butikerna" med dem försvinner. I går var det full fart på inspelningarna men jag tog aldrig med mig kameran till jobbet. Den ska ju som bekant (nästan) aldrig lämna handen :). Nåja, jag får väl nöja mig med det jag fick på bild i söndags även om vi som fotograferade inte hade några ideallägen. Pliktskyldigast tar jag några bilder på nedmonteringen innan jag vänder åter mot Resecentrum. Det känns lite snopet. Likt en lastbilschaufför eller taxiförare vill jag ha någonting med mig på returresan. Jag stannar till några minuter innan tåget ska avgå 12:13 och tar några bilder kring gamla centralstationen och det nya Resecentrum som byggts i det förras ställe. Centralstationen ska byggas om till restaurang ryktas det.

Här inne förbereds för de kommande restauranggästerna

Det gamla elskåpet ryker snart

Skylten till gamla järnvägscaféet har tagits ned

I skarven mellan gammalt och nytt

Inne i väntsalen sitter några människor och väntar på nästa tåg

Väntsalen har stora glaspartier som släpper in ett behagligt ljus

Många köper sina biljetter vid självbetjäningen

Det är full fart här mest hela tiden

Här ser man fotografens skugga när han lurar på något ovetande offer

Fourteen minutes to go (tänker plötsligt på en låt av Johnny Cash)

Biljettautomaterna står i stram givakt

Den ständigt närvarande dragspelaren spelar musik från hemlandet

En sista koll innan tåget går

 

Ja, då fick jag med mig några bilder på returen i alla fall.

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-09-28 16:55 | Läst 6117 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Sätter man upp ett mål, så händer det ofta annat på vägen. Jag tycker du fick fina bilder. Bara en sån sak som restaurangrestaureringen är det inte många som fångat. Annars hade du bara fått samma bilder som många andra. Det gäller att titta åt andra hållet ibland och hitta dom små vardagliga guldkornen
Svar från pic-tor 2010-09-28 19:48
Tack Micke. Jodå, visst är det så. Ibland får man bända isär stängsel för att komma till och så gör kanske inte alla väluppfostrade fotografer :).
Jag förstår dig att det kändes snopet! Men man ska alltid försöka göra det bästa möjliga av vad som är, och ditt bildreportage från resecentrum är ju sin art jättefint tycker jag. Intressant att tänka på att sådan miljö var vardagsmat för mig för sex år sedan. Nu ser jag det aldrig. Det fanns en tid när jag gillade att bo i Stockholm, nu tycker jag det är skönt att bo på landet. Det är omväxling som kryddar livet!
Svar från pic-tor 2010-09-28 20:10
Tack Ernst Göran. Jag bor ju i Knivsta men jag pendlar in till arbetet i Uppsala. Knivsta är fortfarande landsbygd men kommunen växer väldigt snabbt. Snart passerar vi 15 000 invånare. Sedan det fina resecentret byggdes i Uppsala har jag tänkt dokumentera livet i och kring detsamma. Vi får se hur det blir med dessa planer. I alla fall gillar jag miljön kring centret, både invändigt och utvändigt. Människan behöver omväxling för att inte stelna till både vad gäller kropp och själ.